Ägghalvor med rom
Fyllda ägg eller ägghalvor med löjrom, kaviar eller stenbitsrom.
Tillagning
- Hårdkoka äggen ca 8 minuter, kyl och skala dem.
- Dela äggen i halvor och peta ut äggulorna.
- Skala och finhacka löken.
- Blanda hälften av rommen med äggula, hackad lök och crème fraiche. Smaka av med salt.
- Lägg fyllningen i ägghalvorna. Du kan ev. spritsa i den eller lägga med en sked.
- Ställ dem på ett fat med ex. strimlad isbergssallad i botten.
- Toppa med varje ägghalva med ca en tsk rom. Garnera ev. med liten dillkvist.
Serveringsförslag
- Gott till sillbordet och buffé till påsk, jul eller midsommar.
- Du kan lägga upp ägghalvorna på fat och en bädd av strimlad isbergssallad eller andra späda blad grönsallad om du vill.
Portionsberäkning
Här har jag räknat 2 ägghalvor per portion. Totalt 8 ägghalvor. Gör gärna några extra om du är osäker och ska servera på buffé, julbord, midsommar eller påskbord.
Val av rom
Välj helst svensk ursprungsmärkt Kalix löjrom eller MSC märkt rom eller kaviar samt ekologiska ägg.
Uppskattat näringsvärde per portion: 129 kcal