Friterad banan

Friterad banan som är en klassiker med vaniljglass. Ringla lite sirap över den friterade bananen. Lönnsirap är speciellt gott.

Istället för en fritös kan du använda en hög kastrull med lock, hålslev samt en termometer.

4 portioner friterade bananer

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 22 min

Ingredienser

  • Frityrsmet: 2 dl vetemjöl
  • 2 dl iskallt vatten
  • 1 msk bakpulver
  • 4 bananer
  • Tillbehör: 1 liter vaniljglass
  • 1,5 dl sirap eller lönnsirap

Tillagning

  1. Värm olja i en kastrull.
  2. Blanda 2 dl vetemjöl, 2 dl iskallt vatten och 1 msk bakpulver till en frityrsmet i en bunke.
  3. Skala bananerna.
  4. Doppa en banan i taget i frityrsmeten och fritera i 180 grader i 3-4 minuter. Använd en termometer. Lägg upp med hålslev på hushållspapper. Du kan också dela bananerna i halvor eller fjärdedelar och fritera några bitar i taget.
  5. Servera de friterade bananerna med vaniljglass och ringla någon msk sirap över bananerna.
E-mail
Medel: 3.8 (10 röster)

Mat att mingla kring

Enkel mat att mingla till eller lyxiga snittar med lite mer kärlek. Njut av ledighet, ett glas rosé, trevligt sällskap och något gott att tugga på. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer