Fisksoppa med lax och rotfrukter
Fisksoppa eller fiskgryta med lax, torsk, räkor och rotfrukter som kålrabbi, palsternacka och potatis.
Smaksatt med timjan, grädde och saffran - som ger den fina gula färgen.
Tillagning
- Skala och hacka lök samt vitlök.
- Fräs i smör i någon minut.
- Tillsätt tomatpuré, saffran och timjan. Rör runt.
- Tillsätt vatten. Rör om och låt småkoka med eller utan lock medan du förbereder resterande ingredienser.
- Skala och tärna rotfrukter i ca 2x2 cm bitar. Lägg i grytan.
- Koka tills rotfrukterna är mjuka ca 15 minuter.
- Skär under tiden fisken i bitar ca 2x2 cm.
- Lägg i fisken. Vänd runt.
- Rör i grädde, creme fraiche, peppar och salt. Koka upp.
- Smaka på fisksoppan och tillsätt ev. mer salt och peppar.
- Låt fisksoppan småkoka med fisken tills fiskköttet har blivit fast och kokt. Det tar bara 3-4 minuter. Häll av räkorna och tillsätt dem eller garnera med dem vid serveringen.
- Servera fisksoppan som den är med gott bröd eller med aioli (majonnäs smaksatt med vitlök) eller rouille (majonnäs smaksatt med vitlök, saffran och cayennepeppar).
Uppskattat näringsvärde per portion: 228 kcal