Färskpotatissallad med rädisor och salladsärtor
En god sallad med färskpotatis, rädisor, salladsärtor, tomater samt gräslök i en frisk dressing av olivolja och lite citron.
Tillagning
- Skölj och skrubba potatisen ren. Skär bort fula delar.
- Lägg den i en kastrull med lock och tillsätt vatten så att det täcker potatisen.
- Koka potatisen mjuk i ca 20-25 minuter. Kolla med en provsticka så de är klara.
- Skölj tomater. Skär bort blomfästet. Skär i klyftor.
- Skölj salladsärtor.
- Skölj och skär rädisor i tunna skivor.
- Skölj och strimla gräslök.
- Häll av potatisen och låt svalna så du kan ta i dem.
- Dela dem i grova bitar - 2-3 per potatis. Lägg i en skål.
- Blanda potatisen med olivolja och färskpressad citron samt salt.
- Varva potatis, salladsärtor, rädisor och tomater på ett fat eller i en skål.
- Garnera med gräslök.
Serveringsförslag
Passar som tillbehör till fest, grillat eller sommarbuffé. Framförallt till midsommar.
Varianter
- Du kan ta färskpotatis eller delikatesspotatis av valfri sort ex. Amandine.
- Istället för salladsärtor kan du ta sockerärter eller liknande.
- Annat som passar i är kokt broccoli och blomkål, kokta gröna bönor, babyspenat, späd grönsallad, salladslök, edamame, gurka eller andra grönsaker.
Kan förberedas
Potatissalladen kan du förbereda innan och ha i kylen om du vill. Ta fram och låt den bli rumsvarm vid servering.
Uppskattat näringsvärde per portion: 254 kcal