Drömmar med kokos Kokosdrömmar

Drömmar med kokos. Kokosdrömmar är en småkaka bakad som Drömmar men med god smak av kokos.
Goda kakor till fika och kafferep.

25 st drömmar med kokos

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 100 gram smör
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl riven kokos
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 2 dl vetemjöl

Tillagning

  1. Ta ut smöret och låt det bli rumsvarmt eller mikra det lätt i mikron i en bunke.
  2. Sätt ugnen på 150 grader.
  3. Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst i en bunke. Gärna med elvisp eller för hand.
  4. Tillsätt kokos, hjorthornssalt och vetemjöl och rör ihop till en deg.
  5. Låt kokosdegen vila en kvart i kylen.
  6. Ta 1,5 msk deg till varje kaka och rulla ihop till bollar. Placera och platta lätt till bollarna på bakplåtspapper med några cm mellanrum.
  7. Baka kokosdrömmarna mitt i ugnen i 15-20 minuter tills de spruckit upp och är stelnade.
  8. Ta ut och låt drömmarna med kokos svalna på plåten innan servering.
  9. Kokosdrömmar kan du förvara i lufttät burk. De är sköra så var försiktig. Kokosdrömmar går utmärkt att frysa.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

5 orimligt goda avokadomackor

Här är smörgåsarna som du bara måste testa.

Läs mer

Sponsrat

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer