Vaniljhorn
Tillagning
- Tärna kallt smör. Blanda med mjöl, vaniljsocker och strösocker hastigt till en deg.
- Enklast är att använda kniven i matberedare. Annars kan du hacka smöret för hand och blanda i en degbunke.
- Låt kakdegen vila 1 timme i kylen.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Dela degen i fyra delar.
- Rulla kakdegen till fingertjocka längder på mjölat bakbord.
- Skär ut 6 cm långa bitar som du böjer till horn och lägger på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda vaniljhornen i mitten av ugnen i 12 minuter.
- Vänd försiktigt kakorna runt om i socker precis när de kommer ut ur ugnen. Låt svalna på galler.
- Hantera dem varsamt då de lätt går sönder.
Serveringsförslag
Goda till fika och kakfat.
Hållbarhet
Håller några veckor i en lufttät burk. Kan frysas in.
Uppskattat näringsvärde per portion: 98 kcal