Vaniljhorn

Introduktion och förberedelse

Småkakor formade som horn med socker.

Vaniljhorn bakar du med en variant på mördeg likt kringlor eller småkakor och sedan vänder du dem i strösocker.

Goda till fika och kakfat.

Håller några veckor i en lufttät burk. Kan frysas in.

Vaniljhornen vänds i socker på plåt med bakplåtspapper.
Nybakta vaniljhorn vänds i socker på plåt med bakplåtspapper.

40 vaniljhhorn

  • Förberedelse: 1 tim 20 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 2 tim

Ingredienser

  • 200 gram smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 msk strösocker
  • 2 dl strösocker eller florsocker till garnering

Tillagning

  1. Tärna kallt smör. Blanda med mjöl, vaniljsocker och strösocker hastigt till en deg.
  2. Enklast är att använda kniven i matberedare. Annars kan du hacka smöret för hand och blanda i en degbunke.
  3. Låt kakdegen vila 1 timme i kylen.
  4. Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Dela degen i fyra delar.
  6. Rulla kakdegen till fingertjocka längder på mjölat bakbord.
  7. Skär ut 6 cm långa bitar som du böjer till horn och lägger på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Grädda vaniljhornen i mitten av ugnen i 12 minuter.
  9. Vänd kakorna runt om i socker precis när de kommer ut ur ugnen. Låt svalna på galler.
E-mail
Medel: 4 (9 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 98 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-08-24