Vaniljhorn

Småkakor formade som horn med socker.

Vaniljhorn bakar du med en variant på mördeg likt kringlor eller småkakor och sedan vänder du dem i strösocker.

40 vaniljhhorn

  • Förberedelse: 1 tim 20 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 2 tim

Ingredienser

  • 200 gram smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 msk strösocker
  • 2 dl strösocker eller florsocker till garnering

Tillagning

  1. Tärna kallt smör. Blanda med mjöl, vaniljsocker och strösocker hastigt till en deg.
  2. Enklast är att använda kniven i matberedare. Annars kan du hacka smöret för hand och blanda i en degbunke.
  3. Låt kakdegen vila 1 timme i kylen.
  4. Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Dela degen i fyra delar.
  6. Rulla kakdegen till fingertjocka längder på mjölat bakbord.
  7. Skär ut 6 cm långa bitar som du böjer till horn och lägger på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Grädda vaniljhornen i mitten av ugnen i 12 minuter.
  9. Vänd försiktigt kakorna runt om i socker precis när de kommer ut ur ugnen. Låt svalna på galler.
  10. Hantera dem varsamt då de lätt går sönder.

Serveringsförslag

Goda till fika och kakfat.

Hållbarhet

Håller några veckor i en lufttät burk. Kan frysas in.

Vaniljhornen vänds i socker på plåt med bakplåtspapper.
Nybakta vaniljhorn vänds i socker på plåt med bakplåtspapper.

 

 

E-mail
Medel: 3.5 (19 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 98 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-07-27