John Collins cocktail

Introduktion och förberedelse

John Collins cocktail är en sötsur långdrink som är med på IBA drinklista. En variant på Gin och tonic.

Drinken rörs i ett högt cocktailglas eller stort Duralex med gin som Tanqueray eller annan torr gin, citronsaft och sockerlag. Sedan toppar man upp med lite sodavatten. Sist stänker man i någon droppe Angostura bitter.

Garnera gärna med en skiva citron och ett cocktailbär som ett rött maraschino körsbär - gärna på en drinkpinne med cocktailbäret i mitten som på bilden.

Du behöver först göra sockerlag. Det kan dock bytas mot någon tsk florsocker och först röra ut i citronsaften så det löser upp sig. Du behöver också isbitar.

Gott med rostade nötter till eller köpt snacks som chips, nötter, torkade frukter eller liknande.

John Collins cocktail i Highballglas
John Collins cocktail i Highballglas - en variant på Gin och tonic. Gott med snacks som chips och/eller rostade nötter och torkad frukt till.

1 John Collins cocktail

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 3 min

Ingredienser

  • 4,5 cl gin
  • 1,5 cl sockerlag
  • 2,5 - 3 cl färskpressad citron
  • 6 cl sodavatten, vichyvatten eller mineralvatten
  • 1 citronskiva till garnering
  • 1 cocktailbär till garnering
  • 1-2 droppar Angostura bitter (valfritt)

Tillagning

  1. Fyll upp ett högt highballglas med isbitar.
  2. Mät upp gin, citronsaft och sockerlag samt rör om.
  3. Garnera med en citronskiva och ett cocktailbär samt 1-2 droppar Angostura bitter.
  4. Sätt eventuellt citronskivan med cocktailbäret på en liten drinkpinne.
E-mail
Medel: 5 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 140 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-06