Bay Breeze cocktail med vodka, tranbärsjuice och ananasjuice

Introduktion och förberedelse

Bjud på Bay Breeze i retroglas - iskalla cocktails med vodka, tranbärsjuice och ananasjuice. Köp gärna god färskpressad ananasjuice. Fyll på med isbitar.

Kan serveras i höga highballglas, Duralex eller andra höga drinkglas eller i kanna som bål. Garneras med skivor eller klyftor av lime eller annan citrus. Kan även garneras med skivor av färsk ananas.

Bay Breeze är en variant av Cape Codder - en dinktyp med vodka och juice - från Usa:s östkust där man odlar tranbär - kombinerat med en klassisk Sea Breeze som innehåller grapefrukt istället för ananasjuice.

Se till att juicen är kall. Ha också is redo. Istället för isbitar så kan du använda krossad is.

1 Bay Breeze cocktail

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 3 cl vodka
  • 5 cl tranbärsjuice
  • 5 cl ananasjuice
  • 1 skiva eller klyfta lime

Tillagning

  1. Fyll ett högt glas med isbitar eller till hälften med krossad is.
  2. Mät upp och tillsätt vodka, tranbärsjuice och ananasjuice.
  3. Garnera med en halv skiva lime eller limeklyfta. Samt ev. sugrör.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 143 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-06

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat så gott? Här hittar du svaret samt mina bästa tips på hur du lyckas vid grillen samt recept på goda marinader, såser, förrätter, grillspett och andra tillbehör.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer