Bay Breeze cocktail med vodka, tranbärsjuice och ananasjuice

Introduktion och förberedelse

Bjud på Bay Breeze i retroglas - iskalla cocktails med vodka, tranbärsjuice och ananasjuice. Köp gärna god färskpressad ananasjuice. Fyll på med isbitar.

Kan serveras i höga highballglas, Duralex eller andra höga drinkglas eller i kanna som bål. Garneras med skivor eller klyftor av lime eller annan citrus. Kan även garneras med skivor av färsk ananas.

Bay Breeze är en variant av Cape Codder - en dinktyp med vodka och juice - från Usa:s östkust där man odlar tranbär - kombinerat med en klassisk Sea Breeze som innehåller grapefrukt istället för ananasjuice.

Se till att juicen är kall. Ha också is redo. Istället för isbitar så kan du använda krossad is.

1 Bay Breeze cocktail

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 3 cl vodka
  • 5 cl tranbärsjuice
  • 5 cl ananasjuice
  • 1 skiva eller klyfta lime

Tillagning

  1. Fyll ett högt glas med isbitar eller till hälften med krossad is.
  2. Mät upp och tillsätt vodka, tranbärsjuice och ananasjuice.
  3. Garnera med en halv skiva lime eller limeklyfta. Samt ev. sugrör.
E-mail
Medel: 5 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 143 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-06

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.