Chokladfudge med mjölk

Introduktion och förberedelse

Chokladfudge kokt med mjölk istället för grädde. Kokas med vanlig mjölk, socker, smör och kakao.

Slå in chokladfudgen som godis i små smörpapper eller annat fint glansigt papper.

25 bitar chokladfudge

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 8 dl strösocker
  • 5 dl mjölk, standard
  • 1,5 dl kakao
  • 50 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker

Tillagning

  1. Blanda mjölk, socker och kakao i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt koka i ca 30-60 minuter till en kolasmet. Använd en termometer och koka fudgen tills den är 125 grader. Rör då och då och akta så det inte bränns i botten.
  2. Tillsätt vaniljsocker och smör samt rör tills kolasmeten svalnat och tjocknat något.
  3. Olja en form, ca 20x30 cm, med en smaklös olja typ solrosolja (ej olivolja som ju smakar rätt mycket) och häll i chokladfudgen. Bred ut fudgen och låt svalna.
  4. Skär chokladfudgen i små rutor med en oljad kniv. Lättast är att stjälpa upp kolan när den stelnat på ett smörpapper och skära rutor.
  5. Om du vill kan du slå in chokladfudgen i fina små godispapper eller smörpapper.
E-mail
Medel: 4.3 (7 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-05-03

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.