Chokladdoppade marshmallows
Chokladdoppade marshmallows passar som godis.
Marshmallows som doppats i smält choklad och rostad kokos är gott och enkelt som julgodis eller till kalas.
Här har jag använt ituklippta grillspett i trä - de som är ca 15 cm långa - som handtag. Du kan också ta tandpetare, bambudrinkpinnar eller doppa utan handtag.
Tillagning
- Bryt chokladen i bitar och lägg i en bunke.
- Smält chokladen. I mikro: kör på full effekt någon minut i taget och ta ut och rör med en slickepott. I vattenbad: Koka upp vatten i en vid gryta eller panna. Sänk värmen och låt vattnet sjuda strax under kokpunkten. Sätt i skålen och rör då och då med en slickepott tills chokladen smält.
- Ta fram en bricka och lägg på ett bakplåtspapper.
- Rosta kokosflingorna i en liten kastrull så att de får lite färg. Akta så de inte bränns. Rör och passa dem hela tiden. Lägg upp på en assiett eller tallrik.
- Klipp itu grillspetten av trä på mitten om du vill ha handtag. Stick en marshmallows på varje. Du kan också doppa marshmallowsen utan handtag först och sedan sticka i spett eller tandpetare eller skippa handtagen helt.
- Doppa en marshmallows i taget till hälften i choklad.
- Doppa den sedan i kokosflingor och lägg på bakplåtspappret.
- Låt de chokladdoppade marshmallowsen stelna i rumstemperatur.
Varianter
- Istället för kokos kan du ta annat valfritt strössel eller rostade finhackade nötter som hasselnötter, pistagenötter eller flagad mandel.
- Några bitar syltat fint tärnat apelsinskal blir också gott istället för kokos.
- Du kan ta valfri sort marshmallows - färgade går också bra.
- Vill du ha blank choklad som håller sig fin länge så kan du temperera chokladen innan du doppar i den.
- Extra goda blir marshmallowsen om du rostar dem med en gasbrännare så de får lite färg och sedan får svalna och stelna. Doppa sedan i choklad och kokos. Då kan du också lämna några utan choklad och kokos för de som vill ha utan.
Uppskattat näringsvärde per portion: 76 kcal