Chokladdoppade marshmallows

Chokladdoppade marshmallows passar som godis. Gott och enkelt som julgodis eller till kalas. Marshmallows som doppats i choklad och rostad kokos. Istället för kokos kan du ta annat valfritt strössel eller rostade finhackade nötter som hasselnötter eller flagad mandel. Syltat fint tärnat apelsinskal blir också gott istället för kokos.
Här har jag använt ituklippta grillspett i trä (de som är ca 15 cm långa) som handtag. Du kan också ta tandpetare eller göra utan handtag.

30 chokladdoppade marshmallows

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 30 marshmallows, förslagsvis neutral smak
  • 100 gram ljus blockchoklad
  • 1 dl kokosflingor
  • 30 halverade grillspett i trä eller tandpetare (valfritt)

Tillagning

  1. Bryt chokladen i bitar och lägg i en bunke.
  2. Smält chokladen. I mikro: kör på full effekt någon minut i taget och ta ut och rör med en slickepott. I vattenbad: Koka upp vatten i en vid gryta eller panna. Sänk värmen och låt vattnet sjuda strax under kokpunkten. Sätt i skålen och rör då och då med en slickepott tills chokladen smält.
  3. Ta fram en bricka och lägg på ett bakplåtspapper.
  4. Rosta kokosflingorna i en liten kastrull så att de får lite färg. Akta så de inte bränns. Rör och passa dem hela tiden. Lägg upp på en assiett eller tallrik.
  5. Klipp itu grillspetten av trä på mitten om du vill ha handtag. Stick en marshmallows på varje. Du kan också doppa marshmallowsen utan handtag först och sedan sticka i spett eller tandpetare eller skippa handtagen helt.
  6. Doppa en marshmallows i taget till hälften i choklad.
  7. Doppa den sedan i kokosflingor och lägg på bakplåtspappret.
  8. Låt de chokladdoppade marshmallowsen stelna i rumstemperatur.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer