Chokladdoppade marshmallows

Introduktion och förberedelse

Chokladdoppade marshmallows passar som godis.

Marshmallows som doppats i smält choklad och rostad kokos är gott och enkelt som julgodis eller till kalas.

Här har jag använt ituklippta grillspett i trä - de som är ca 15 cm långa - som handtag. Du kan också ta tandpetare, bambudrinkpinnar eller doppa utan handtag.

Varianter

  • Istället för kokos kan du ta annat valfritt strössel eller rostade finhackade nötter som hasselnötter, pistagenötter eller flagad mandel.
  • Några bitar syltat fint tärnat apelsinskal blir också gott istället för kokos.
  • Du kan ta valfri sort marshmallows - färgade går också bra.
  • Vill du ha blank choklad som håller sig fin länge så kan du temperera chokladen innan du doppar i den.
  • Extra goda blir marshmallowsen om du rostar dem med en gasbrännare så de får lite färg och sedan får svalna och stelna. Doppa sedan i choklad och kokos. Då kan du också lämna några utan choklad och kokos för de som vill ha utan.

Marshmallows kan du doppa i choklad och rostad kokos
Marshmallows kan du doppa i choklad och rostad kokos. Gott till fest, barnkalas och julgodis.

30 chokladdoppade marshmallows

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 30 marshmallows, förslagsvis neutral smak
  • 100 gram ljus blockchoklad
  • 1 dl kokosflingor
  • 30 halverade grillspett i trä eller tandpetare (valfritt)

Tillagning

  1. Bryt chokladen i bitar och lägg i en bunke.
  2. Smält chokladen. I mikro: kör på full effekt någon minut i taget och ta ut och rör med en slickepott. I vattenbad: Koka upp vatten i en vid gryta eller panna. Sänk värmen och låt vattnet sjuda strax under kokpunkten. Sätt i skålen och rör då och då med en slickepott tills chokladen smält.
  3. Ta fram en bricka och lägg på ett bakplåtspapper.
  4. Rosta kokosflingorna i en liten kastrull så att de får lite färg. Akta så de inte bränns. Rör och passa dem hela tiden. Lägg upp på en assiett eller tallrik.
  5. Klipp itu grillspetten av trä på mitten om du vill ha handtag. Stick en marshmallows på varje. Du kan också doppa marshmallowsen utan handtag först och sedan sticka i spett eller tandpetare eller skippa handtagen helt.
  6. Doppa en marshmallows i taget till hälften i choklad.
  7. Doppa den sedan i kokosflingor och lägg på bakplåtspappret.
  8. Låt de chokladdoppade marshmallowsen stelna i rumstemperatur.
E-mail
Medel: 4.2 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 76 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-09-29