Chokladbrownie med fin choklad

Chokladbrownies smaksatta med fin 70% choklad. Lite lyxigare brownies som du kan baka i en ugnsform med bakplåtspapper, förslagsvis med måtten 15 x 20 cm. Du kan dubbla satsen till en större form.

Välj en choklad av god kvalitét runt 70% kakao. Förslag är Lindt eller Vahlrona.

20 st chokladbrownie med fin choklad

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 100 gram smör
  • 2 msk kakao
  • 50 gram choklad 70%
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 50 gram hackad choklad 70%
  • 50 gram hackade valnötter

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa samma och värm smör skurit i tärningar, kakao och 50 gram choklad i bitar i en skål i mikron eller försiktigt i en kastrull.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en bakbunke.
  4. När choklad och smör smält ihop blandar du den med de torra ingredienserna.
  5. Rör ner ett ägg i taget i smeten. Häll i en form med bakpapper, gärna 15x20 cm så att chokladkakorna får rätt höjd. Baka i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
  6. Låt svalna och skär i rutor.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-04-25

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.