Brownies med salmiak

Introduktion och förberedelse

Brownies med salmiak, choklad och nötter. Goda brownies med smak av salmiak eller lakrits. Här har jag bytt ut en del av den vanliga chokladen mot en del salmiakchoklad ex. från Fazer och fått lakritssmak på chokladkakorna.

Du kan också ta och krossa ex. turkisk peppar och blanda med grovhackad mörk choklad istället för salmiakchokladen. Eller tillsätta några tsk lakritspulver och ta vanliga 70% choklad.

20 brownies med salmiak

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 35 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 100 gram mörk choklad
  • 50 gram salmiakchoklad ex Fazer
  • 125 gram smör
  • 3 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 50 gram nötter, valnötter, hasselnötter eller mandlar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Bryt 100 gram vanlig mörk choklad i bitar och smält i vattenbad.
  3. Rör om då och då.
  4. Vispa smöret smidigt tillsammans med socker och vaniljsocker.
  5. Vispa i ett ägg i taget i smör- och sockerblandningen.
  6. Rör därefter ner den smälta chokladen.
  7. Sikta i mjöl och kakao. Hacka salmiakchokladen och nötter grovt och rör ner i smeten.
  8. Bred ut smeten i en form, ca 20 – 25 cm med bakplåtspapper i botten. Släta till ytan.
  9. Grädda salmiakbrowniesarna i 25 – 30 minuter i mitten av ugnen.
  10. Ta ut och låt kakan svalna. Skär dem i rutor och servera.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-16

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.