Chiapudding med mandelmjölk och blåbär

Introduktion och förberedelse för tillagning

Chiapudding med mandelmjölk, blåbär, banan och melon passar till nyttig frukost och mellanmål.

Puddingen är mycket lätt laga och chiafröna läggs helt enkelt bara i mandelmjölk någon timme eller över natten.

Sedan serveras de svällda chiafröna kalla med det du vill - här med blåbär i botten och toppad med desamma samt melon i bitar. Chiafrön är mycket nyttiga men också goda.

Gillar du lite sötare smak så kan du tillsätta lite honung, vaniljsocker eller sylt.

Gott att toppa chiapuddingen med:

  • Färska bär som blåbär, hallon, jordgubbar, kiwi, frukt som tärnat äpple, banan, ananas, färsk eller fryst tärnad mango, mangopuré eller
  • Valfri fruktsallad;
  • Sylt som blåbärssylt, havtornssylt, jordgubbssylt eller hallonsylt;
  • Nötter som grovhackad mandel, hasselnötter eller valnötter.
  • Kokosflingor eller kokosflakes.

2 portioner chiapudding, 2 glas eller små skålar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Klart på: 1 tim 5 min

Ingredienser

  • 1/2 dl chiafrön
  • 2 dl mandelmjölk
  • 1/2 banan
  • 1 krm vanillinsocker (valfritt)
  • 1 dl färska eller frysta blåbär
  • 1 dl tärnad melon

Tillagning

  1. Mosa bananen (ev. med vaniljsocker också) i en skål med en gaffel och blanda i mandelmjölken samt chiafröna.
  2. Fördela hälften av blåbären och sedan mandelmjölken med chiafröna i två glas eller små skålar.
  3. Täck över och låt stå minst 1 timme och svälla i kylen. Rör då och då. Kan gärna stå över natten i kylen.
  4. Servera chiapuddingen med resten av blåbären samt tärnad melon eller andra önskade tillbehör enligt ovan.
E-mail
Medel: 3.4 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.