Chiapudding med havregryn
Chiapudding med havregryn smaksatt med lite vaniljsocker och kanel.
En variant på chiapudding och overnight oats.
Tillagning
- Blanda chiafröna med havregryn samt valfri vätska i två portionsskålar. Tillsätt vanillinsocker och kanel eller annan smaksättning om du önskar det. Rör om.
- Sätt på lock och ställ i kylen över natten.
- Servera chiapuddingen med önskade tillbehör och topping - se förslag ovan. Gott är frön som pumpafrön, solrosfrön; bär som hallon, blåbär, jordgubbar; tärnad eller skivad frukt som banan, äpple, persika, päron; nötter som mandel, valnötter, hasselnötter; kokosflakes; med mera.
Serveringsförslag
- God att servera kall med valfria tillbehör till frukost, mellanmål, lätt lunch, lunchlåda, utflykt, picknick eller kvällsmål.
- På bilden hade jag tinade frysta hallon blandade med lite socker samt rostade solrosfrön och pumpafrön.
- Fler förslag är med färska bär och frukt som jordgubbar, blåbär, hallon, kiwi, frukt som tärnat äpple, banan, ananas, färsk eller fryst tärnad mango, mangopuré och/eller granatäpple.
- Rårörda bär eller sylt som blåbärssylt, havtornssylt, jordgubbssylt eller hallonsylt.
- Nötter som grovhackad mandel, hasselnötter eller valnötter.
- Kokosflingor eller kokosflakes
- Granola med kokos eller dadlar. Eller rostad musli med nötter.
Framförhållning
Chiapuddingen läggs i kylen över natten.
Varianter
- Gillar du lite sötare smak så kan du tillsätta en halv tsk honung eller en tsk sylt.
- Istället för mjölk kan du ta kokosmjölk eller kokosgrädde. Tips är att värma den fingervarm så att fettet löser sig och blanda sedan med chiafröna. Då får du ej fettklumpar i chiapuddingen - vilket jag inte tycker gör så mycket. Du kan även röra om den till servering.
Uppskattat näringsvärde per portion: 83 kcal