Brownies

Introduktion och förberedelse för tillagning

Brownies - en variant av svenska klassiska kladdkakan är brownies. Brownie eller brownies är det engelska ordet på kladdkaka.

Här med goda nötter och riktig smakrik mörk fin choklad i också.

ca 20 brownies

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 18 min
  • Klart på: 33 min

Ingredienser

  • 175 gram smör
  • 4 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 0,75 dl sirap
  • 1 krm salt
  • 4 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 150 gram 70% choklad
  • 2 dl nötter som ex. valnötter, mandlar eller paranötter

Tillagning

  1. Skiva upp smör i en bunke och låt stå tills det blir rumsvarmt. Eller mikra lite och rör mjukt i en bunke.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Hacka nötter grovt.
  4. Smörj en form (i storlek som en halv ugnsplåt, 25 x 35 cm eller en rund springform) med lite smör eller klä den med bakplåtspapper i botten.
  5. Vispa rumsvarmt smör, socker samt vaniljsocker några minuter i en bunke till det är vitt och fluffigt.
  6. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
  7. Grovhacka chokladen och vänd i smeten. Tillsätt salt och sirap.
  8. Sikta över vetemjöl samt och kakao och vispa ihop till en jämn smet.
  9. Vänd i grovhackade nötter.
  10. Bred ut smeten i formen i ett jämnt lager.
  11. Baka browniekakan i ca 18 minuter beroende på hur kladdig du vill ha dina brownies. Testa med toppen på en kniv.
  12. Ta ut och låt kakan svalna. Skär sedan i rutor sk brownies.
E-mail
Medel: 4 (9 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-02-06

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.