Bananpannkakor

Introduktion och förberedelse

Fluffiga amerikanska tjocka pannkakor med mosad banan i smeten.

Goda till frukost eller dessert med skivad banan, bär som jordgubbar och blåbär, lönnsirap, hackade nötter, matyoghurt, sylt och grädde, chokladsås, glass och så vidare.

4 portioner bananpannkakor, 8 st

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 1 banan
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 50 gram smör

Tillagning

  1. Smält smör i en kastrull eller i mikron.
  2. Mosa bananen med en gaffel i en skål.
  3. Tillsätt salt, bakpulver, bikarbonat, vetemjöl, mjölk och ägg. Rör ihop till en smet utan klumpar.
  4. Rör i hälften av smöret - använd resten att steka pannkakorna i.
  5. Värm en stekpanna och lägg i en msk smör.
  6. Häll i ca 1 dl pannkakssmet och stek ljust brun ca 3-4 minuter. Vänd och stek andra sidan.
  7. Stek upp resten av pannkakssmeten.
  8. Servera bananpannkakorna med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.