Bananpannkakor

Fluffiga amerikanska tjocka pannkakor med mosad banan i smeten. Goda till frukost eller dessert med skivad banan, bär som jordgubbar och blåbär, lönnsirap, hackade nötter, matyoghurt, sylt och grädde, chokladsås, glass och så vidare.

4 portioner bananpannkakor, 8 st

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 1 banan
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 50 gram smör

Tillagning

  1. Smält smör i en kastrull eller i mikron.
  2. Mosa bananen med en gaffel i en skål.
  3. Tillsätt salt, bakpulver, bikarbonat, vetemjöl, mjölk och ägg. Rör ihop till en smet utan klumpar.
  4. Rör i hälften av smöret - använd resten att steka pannkakorna i.
  5. Värm en stekpanna och lägg i en msk smör.
  6. Häll i ca 1 dl pannkakssmet och stek ljust brun ca 3-4 minuter. Vänd och stek andra sidan.
  7. Stek upp resten av pannkakssmeten.
  8. Servera bananpannkakorna med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer