Bananpannkakor

Fluffiga amerikanska tjocka pannkakor med mosad banan i smeten. Goda till frukost eller dessert med skivad banan, bär som jordgubbar och blåbär, lönnsirap, hackade nötter, matyoghurt, sylt och grädde, chokladsås, glass och så vidare.

4 portioner bananpannkakor, 8 st

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 1 banan
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 50 gram smör

Tillagning

  1. Smält smör i en kastrull eller i mikron.
  2. Mosa bananen med en gaffel i en skål.
  3. Tillsätt salt, bakpulver, bikarbonat, vetemjöl, mjölk och ägg. Rör ihop till en smet utan klumpar.
  4. Rör i hälften av smöret - använd resten att steka pannkakorna i.
  5. Värm en stekpanna och lägg i en msk smör.
  6. Häll i ca 1 dl pannkakssmet och stek ljust brun ca 3-4 minuter. Vänd och stek andra sidan.
  7. Stek upp resten av pannkakssmeten.
  8. Servera bananpannkakorna med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer