Bananpannkakor med kokos

Introduktion och förberedelse

Fluffiga amerikanska tjocka pannkakor med mosad banan och kokosflingor i smeten.

Goda till frukost eller dessert med skivad banan, bär som jordgubbar och blåbär, lönnsirap, hackade nötter, kokos, matyoghurt, sylt och grädde, chokladsås, glass och så vidare.

4 portioner bananpannkakor med kokos, 8 st

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 1 banan
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kokos
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 50 gram smör

Tillagning

  1. Smält smör i en kastrull eller i mikron.
  2. Mosa bananen med en gaffel i en skål.
  3. Tillsätt salt, bakpulver, kokos, bikarbonat, vetemjöl, mjölk och ägg. Rör ihop till en smet utan klumpar.
  4. Rör i hälften av smöret - använd resten att steka pannkakorna i.
  5. Värm en stekpanna och lägg i en msk smör.
  6. Häll i ca 1 dl pannkakssmet och stek ljust brun ca 3-4 minuter. Vänd och stek andra sidan.
  7. Stek upp resten av pannkakssmeten.
  8. Servera bananpannkakorna med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept. 

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept