Ananaspaj med filodeg

Ananaspaj med filodeg och vaniljglass. En god enkel efterrätt med ananasringar eller färsk ananas, filodeg, farinsocker och smör. Gott med vaniljglass.
En variant på ananas med tosca fast utan nötter.

4 portioner ananaspaj med filodeg

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 skivor ananas från burk eller motsvarande färsk ananas
  • 50 gram smör
  • 0,5 dl farinsocker
  • 2 ark filodeg
  • 1 msk florsocker
  • Tillbehör: 500 gram vaniljglass

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smörj en ugnsfast gratängform eller pajform med lite av smöret.
  3. Lägg i ananasskivor.
  4. Strö över hälften av farinsockret samt klicka över resten av smöret.
  5. Riv sönder och skrynkla ihop filodegen till små bitar samt fördela som ett täcke över ananasen.
  6. Strö över resten av farinsockret samt florsockret.
  7. Grädda i mitten av ugnen tills filodegen fått färg 10-15 minuter.
  8. Ta ut och servera varm med vaniljglass.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer