Stekt ananas med kanel

Färsk ananas är fantastiskt gott och nyttigt. Servera som dessert med grovhackade rostade nötter och vispad grädde eller vaniljglass. Eller servera med både grädde och glass.
Du kan ta andra nötter som paranötter, cashewnötter eller valnötter.
Du kan smaksätta grädden med vaniljsocker, en skvätt sprit som rom eller konjak, vidare kan man i krossat godis som Marianne.
Man kan också garnera med krossade maränger.

4 portioner stekt ananas

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 0,5 färsk ananas
  • 4 msk smör
  • 2 tsk kanel
  • 2 msk flytande honung
  • 0,5 dl lime- eller citronsaft
  • 50 gram mandel
  • 50 gram valnötter
  • 1 msk socker
  • Tillbehör: 2 dl grädde eller 0,5 liter vanilljglass

Tillagning

  1. Hacka nötter grovt och rosta dem med sockret ljust bruna i en panna. Rör då och då samt låt sedan svalna.
  2. Skär bort skalet på ananasen samt putsa bort fula bitar.
  3. Skär sedan i klyftor och skär bort den hårda inre stammen.
  4. Skär ananasen i små bitar.
  5. Värm en stekpanna och smält smöret.
  6. Bryn ananasen några minuter.
  7. Tillsätt honung samt limesaft och stek några minuter tills du har en ljusbrun ananas.
  8. Ta av från värmen och vänd runt kanelen.
  9. Vispa grädde och smaksätt den om du vill ha det till (eller servera med vaniljglass).
  10. Servera ananasen med grädde eller glass samt nötterna på toppen.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Avokadofrossa!

Avokado till förrätt, varmrätt och efterrätt – här är en meny för vegos och en för veganer!

Detta material är sponsrat av ICA

Läs mer

Sponsrat

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Följ Receptfavoriter på sociala medier

Kolla in Receptfavoriters Facebook, Youtube-kanal, Instagram och Pinterest.

Längst ner på varje sida samt inne på varje recept hittar du länkarna till Receptfavoriter på sociala medier.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer