Stekt ananas med kanel

Färsk ananas är fantastiskt gott och nyttigt. Servera som dessert med grovhackade rostade nötter och vispad grädde eller vaniljglass. Eller servera med både grädde och glass.
Du kan ta andra nötter som paranötter, cashewnötter eller valnötter.
Du kan smaksätta grädden med vaniljsocker, en skvätt sprit som rom eller konjak, vidare kan man i krossat godis som Marianne.
Man kan också garnera med krossade maränger.

4 portioner stekt ananas

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 0,5 färsk ananas
  • 4 msk smör
  • 2 tsk kanel
  • 2 msk flytande honung
  • 0,5 dl lime- eller citronsaft
  • 50 gram mandel
  • 50 gram valnötter
  • 1 msk socker
  • Tillbehör: 2 dl grädde eller 0,5 liter vanilljglass

Tillagning

  1. Hacka nötter grovt och rosta dem med sockret ljust bruna i en panna. Rör då och då samt låt sedan svalna.
  2. Skär bort skalet på ananasen samt putsa bort fula bitar.
  3. Skär sedan i klyftor och skär bort den hårda inre stammen.
  4. Skär ananasen i små bitar.
  5. Värm en stekpanna och smält smöret.
  6. Bryn ananasen några minuter.
  7. Tillsätt honung samt limesaft och stek några minuter tills du har en ljusbrun ananas.
  8. Ta av från värmen och vänd runt kanelen.
  9. Vispa grädde och smaksätt den om du vill ha det till (eller servera med vaniljglass).
  10. Servera ananasen med grädde eller glass samt nötterna på toppen.
E-mail
Inga röster än

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer