Stekt ananas med kanel
Stekt ananas med kanel är en lättlagad dessert med färsk mogen söt ananas som är fantastiskt gott.
Tillagning
- Hacka nötter grovt och rosta dem med sockret ljust bruna i en panna. Rör då och då samt låt sedan svalna.
- Skär bort skalet på ananasen samt putsa bort fula bitar.
- Skär sedan i klyftor och skär bort den hårda inre stammen.
- Skär ananasen i små bitar.
- Värm en stekpanna och smält smöret.
- Bryn ananasen några minuter.
- Tillsätt honung samt limesaft och stek några minuter tills du har en ljusbrun ananas.
- Ta av från värmen och vänd runt kanelen.
- Vispa grädde och smaksätt den om du vill ha det till (eller servera med vaniljglass).
- Servera ananasen med grädde eller glass samt nötterna på toppen.
Serveringsförslag
- Bjud på stekt ananas med kanel som dessert med grovhackade rostade nötter och vispad grädde eller vaniljglass.
- Eller servera med både grädde och glass.
Varianter
- Du kan ta andra nötter som paranötter, cashewnötter eller valnötter.
- Du kan smaksätta grädden med vaniljsocker, en skvätt sprit som rom eller konjak, vidare kan man i krossat godis som Marianne, lakrisgodis eller polkagris.
- Man kan också garnera med krossade maränger.
Uppskattat näringsvärde per portion: 301 kcal