Äppeldessert med kanelsmulor

Introduktion och förberedelse

En god kall obakt äppeldessert som är en variant av äppelkaka med skorpmjöl som du rör ihop med smör, socker och kanel till en smulig god röra som sedan varvas med äppelmos.

Toppa med vispad grädde. Det blir också gott med vaniljglass eller vaniljsås.

Godast blir det med hemgjort äppelmos. En god, snabb och enkel dessert du kan laga utan ugn.

En variant av denna dessert är att baka en varm äppelkaka genom att bre ut äppelmos i botten på en form, strö över ströbröd, socker samt kanel och sedan skiva över smör och grädda i 225 grader i 10 minuter.

4 portioner äppeldessert med kanelsmulor

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 5 dl äppelmos
  • 50 gram smör
  • 3 dl skorpmjöl
  • 3 msk socker, farinsocker eller muscovadosocker
  • 1 tsk kanel
  • 2 dl grädde
  • 1 krm vaniljsocker
  • 1 krm kanel
  • 0,5 tsk socker

Tillagning

  1. Smält smör och värm tills det är ljust brynt i en kastrull.
  2. Rör i ströbröd, socker och kanel till en smulig röra.
  3. Vispa grädden så att den är lös. Smaksätt den med vaniljsocker, kanel och socker.
  4. Skeda upp någon msk äppelmos i portionsglas eller ett lager i en stor form.
  5. Varva med kanelsmulorna i ex. två lager.
  6. Toppa med vispad grädde, glass eller vaniljsås.
E-mail
Medel: 3.5 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.