Ägghalvor fyllda med rökt lax och pepparrot

Goda till buffe. Gott till det svenska smörgåsbordet vid påsk, midsommar och jul.

5 portioner, 2 ägghalvor var

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 50 g kallrökt lax
  • 100 g fäskost
  • 1 msk riven pepparrot
  • 2 msk hackad dill
  • 2 tsk citronsaft

Tillagning

  1. Lägg ner äggen i kokande vatten och koka i 8 minuter. Spola äggen kalla.
  2. Skala äggen och ta bort lite av botten och toppen så att de kan stå och dela äggen.
  3. Skär laxen i små tärningar.
  4. Blanda dem med färskost, pepparrot och dill.
  5. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft. Fördela laxröran på ägghalvorna och garnera med riven pepparrot.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Lyckas med buffe till en mindre fest

Att laga mat till en mindre fest behöver inte vara så svårt. Gör det lätt för dig - här är mina bästa tips på enkla men festliga recept till en mindre bjudning på runt 10-20 personer.

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Tips till stor buffé upp till 50 gäster

Här är mina tips om du vill bjuda på en större buffé - kanske väntar du upp till 50 gäster. Passar till studentfest, konfirmandfest, födelsedagsfest eller annat större kalas.

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer