Tårtbotten sockerkaksbotten

Tårtbotten eller sockerkaksbotten. Tårtbotten god till bärtårta, sommartårta, jordgubbstårta, prinsesstårta mfl. Denna sockerkaksbotten räcker till en tolvbitarstårta. Baka tårtbottnen en form på ca 24 cm i diameter ex. springform.

2 tårtbottnar till en tårta

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 form, ex. rund springform på 24 cm i diameter
  • Någon msk smör och ströbröd att bröa formen med

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft eller 200 grader vanlig ugn.
  2. Vispa äggen med sockret fluffigt i ca 10 minuter.
  3. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en bunke.
  4. Blanda sedan med de vispade äggen till en jämn smet.
  5. Smörj och bröa formen.
  6. Häll sockerkakssmeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Prova att sticka med en baksticka i sockerkaksbottnen. Är den helt torr så är tårtbottnen klar.
  7. Ta ut och låt svalna innan du skär upp den till tårtbottnar.
E-mail
Medel: 2.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer