Kycklingcurry på indiskt vis

Kycklingcurry på indiskt vis med basmatiris. En kycklinggryta med curry och lite mer indiskt stuk med garam masala, zucchini och paprika.
Servera med basmatiris, råris, quinoa eller helt vete. Jordnötter och russin är gott till.
Yoghurt naturell blandat med färsk hackad eller torkad mynta samt Naanbröd är gott till. Lassi kan man dricka till.
Om du vill kan du ha en burk creme fraiche eller 2,5 dl grädde på slutet och koka upp.

4 portioner kycklingcurry

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfilé, kycklingfilé eller 750 gram styckade kycklingbitar med ben ex. kycklinglår
  • 3 msk olja
  • 1 gul lök
  • 1 msk hackad ingefära
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk curry
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 2 msk tikka masala currypasta (valfritt)
  • 1 tsk garam masala
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 6 dl vatten
  • 1 lime
  • 1 lagerblad
  • salt och peppar
  • 0,5 zucchini
  • 1 paprika, röd eller gul

Tillagning

  1. Skala och hacka lök, ingefära, pressa vitlök samt hacka chili.
  2. Skär kyckling, paprika och zucchini i grova bitar.
  3. Fräs allt i olja i en panna med höga kanter eller en kastrull.
  4. Tillsätt tikka masala pasta, garam masala och vetemjöl.
  5. Rör och häll på vatten samt tillsätt buljongtärning och lagerblad.
  6. Puttra i 25 minuter.
  7. Smaka av med salt, vitpeppar och limesaft. Klart att servera med basmatiris, råris, quinoa eller helt matvete. Jordnötter och russin är gott till. Yoghurt naturell blandat med färsk hackad eller torkad mynta samt Naanbröd passar också till currygrytan.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer