Picklad mango

Picklad mango med chili i ättikslag. Starkt och gott som tillbehör till det mesta som indisk mat, grillat, lax, på buffé och så vidare.
Ett alternativ till mango chutney.
Förvara öppnad burk i kylen.
Gillar du riktigt stark mat så kan du ta 10 piri-piris eller andra starka chilifrukter efter eget tycke.

1-2 glasburkar ca 7 dl totalt

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Klart på: 1 tim 20 min

Ingredienser

  • 1-2-3 lag: 1 dl ättika (12%)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 5 piri-piri
  • 500 gram mango (2 paket tärnad fryst mango) eller 3 färska mango

Tillagning

  1. Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull. Koka upp och rör så att sockret löser sig.
  2. Skölj piri-piris. Skär av fästet och hacka dem grovt. Lägg i lagen.
  3. Skala och skär mango i tärningar om du köpt färsk mango. Fryst tärnad mango kan du använda direkt.
  4. Lägg mangon i en eller två glasburkar.
  5. Häll på den varma lagen och sätt på lock.
  6. Låt svalna och förvara den picklade mangon i svalt och mörkt. Öppnad burk förvaras i kylen.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer