Picklad mango

Picklad mango med chili i ättikslag. Starkt och gott som tillbehör till det mesta som indisk mat, grillat, lax, på buffé och så vidare.
Ett alternativ till mango chutney.
Förvara öppnad burk i kylen.
Gillar du riktigt stark mat så kan du ta 10 piri-piris eller andra starka chilifrukter efter eget tycke.

1-2 glasburkar ca 7 dl totalt

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Klart på: 1 tim 20 min

Ingredienser

  • 1-2-3 lag: 1 dl ättika (12%)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 5 piri-piri
  • 500 gram mango (2 paket tärnad fryst mango) eller 3 färska mango

Tillagning

  1. Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull. Koka upp och rör så att sockret löser sig.
  2. Skölj piri-piris. Skär av fästet och hacka dem grovt. Lägg i lagen.
  3. Skala och skär mango i tärningar om du köpt färsk mango. Fryst tärnad mango kan du använda direkt.
  4. Lägg mangon i en eller två glasburkar.
  5. Häll på den varma lagen och sätt på lock.
  6. Låt svalna och förvara den picklade mangon i svalt och mörkt. Öppnad burk förvaras i kylen.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer