Picklad mango

Introduktion och förberedelse

Picklad mango med röd chili i ättikslag.

Det blir 1-2 glasburkar - ca 7 dl totalt.

Serveringsförslag

  • Starkt och gott som tillbehör till det mesta som indisk mat, grillat, lax, på buffé och så vidare.
  • Ett gott alternativ till mango chutney och passar där chutney passar.

Förvara öppnad burk i kylen.

Justera hettan med valfri chili

Gillar du riktigt stark mat så kan du andra heta chilis som 10 piri-piris, några birds eye chilis, några habaneros eller andra starka chilifrukter efter eget tycke.

1 sats picklad mango

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Klart på: 1 tim 20 min

Ingredienser

  • 1-2-3 lag: 1 dl ättika (12%)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 5 piri-piri
  • 500 gram mango (2 paket tärnad fryst mango) eller 3 färska mango

Tillagning

  1. Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull. Koka upp och rör så att sockret löser sig.
  2. Skölj piri-piris. Skär av fästet och hacka dem grovt. Lägg i lagen.
  3. Skala och skär mango i tärningar om du köpt färsk mango. Fryst tärnad mango kan du använda direkt.
  4. Lägg mangon i en eller två glasburkar.
  5. Häll på den varma lagen och sätt på lock.
  6. Låt svalna och förvara den picklade mangon i svalt och mörkt. Öppnad burk förvaras i kylen.
E-mail
Medel: 4.5 (11 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 78 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-05-25