Korianderchutney

En Indisk chutney, röra eller sås med färsk koriander, mynta, chili, citron, gurkmeja och jordnötter.
Gott till det mesta att droppa över som röra eller sås. Man kan ha det till Naan-bröd, currys, grytor, grillat, som marinad eller som pålägg att bre på smörgåsar och toppa med ex. gurka och tomat.
Du kan reglera hur stark du vill ha den genom att välja vilken sort och hur många gröna chilis du vill använda. Riktigt stark blir den med små gröna Birds Eye Chilis och svagare med vanlig stor grön chili. Ett tips är att börja smått och smaka samt sedan ev. tillsätta mer chili efter tycke.
Köp en stor knippe färsk koriander och mynta i ex. en asiatisk affär - att köpa färsk i kruka blir dyrt.

6 portioner korianderpesto

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 150 gram färsk koriander
  • 50 gram mynta
  • 3 gröna färska chilis
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 2 msk kokosflingor
  • 1 dl jordnötter
  • 1 dl vatten

Tillagning

  1. Rensa och skölj färsk koriander och mynta. Plocka blad och fina stjälkar på färsk koriander. Plocka bladen på myntan. Lägg i en mixer.
  2. Tillsätt resterande ingredienser och mixa några sekunder till en jämn röra. Smaka av med salt.
  3. Lägg upp och servera i en burk eller skål. Håller sig några dagar i kylen.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer