Indisk smoothie lassi

Indisk smoothie eller lassi är en variant av smoothie som indierna gör med yoghurt, vatten, socker, kryddor och mango eller annan frukt. Lassi serveras kall så se till att ingredienserna är kylda och har ev. is i.
Lassi och yoghurtdryker passar mycket bra med het mat då yoghurtproteinerna skyddar munhålan mot de chili etc.
Kryddorna i lassi är också nyttiga. Du kan välja kryddor efter tycke och tillgång.

2 höga glas Indisk smoothie lassi

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 3 dl ananas- och/eller apelsinjuice, blanda ev. hälften av varje
  • 2 dl yoghurt
  • 1 dl is (valfritt)
  • 1 krm av vardera ingefära, kanel, muskot, spiskummin, koriander

Tillagning

  1. Mixa eller bland i en kanna. Du behöver inte ta alla kryddorna. Ta de du har och tycker om.
  2. Servera lassin.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer