Cashewsmoothie

Cashewsmoothie med havremjölk. En indisk vegan uppfriskande och nyttig smoothie med Oatly Barista havremjölk, cashewnötter, kardemumma och vanilj. Cashew smoothie passar utmärkt till het mat och chili. Så stark indisk mat passar den utmärkt till då den svalkar gommen från alla chili.

Istället för Oatly Barista havremjölk kan du ta sojamjölk, mandelmjölk eller rismjölk. Vanlig mjölk går också men då blir det inte en vegansk smoothie. Istället för vaniljessens och socker kan du ta någon tsk vaniljsocker. Annat gott i är mangojuice, apelsinjuice, melon, kokosmjölk och kryddor som ingefära, gurkmeja och rosenblad.
Servera gärna med isbitar om du vill.

 

4 portioner cashew smoothie

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 dl cashewnötter
  • 1 liter Oatly Barista havremjölk
  • 1 tsk vaniljessens
  • 1 msk socker
  • 1 tsk kardemumma

Tillagning

  1. Mät upp cashewnötter, 2 dl mjölk, vaniljessens, socker och kardemumma i en drinkmixer eller skål.
  2. Mixa några sekunder med stavmixer tills nötterna är mixade dock ej för länge.
  3. Tillsätt resterande mjölk och rör ihop.
  4. Servera kall - gärna med isbitar. Förvara kallt till servering.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer