Massaman Thai kycklingcurry

Massaman Thai kycklingcurry en currygryta med kyckling, kokosmjölk, potatis, currypasta, jordnötter, morot och broccoli. Gott med jasminris.

4 portioner Massaman Thai kycklingcurry

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 600 gram kycklingfilé eller urbenat kycklinglår
  • 800 gram kokosmjölk, 2 burkar
  • 6 msk Massaman currypasta
  • 2 msk fisksås
  • 3 msk tamarindsås
  • 1,5 msk socker, gärna palmsocker
  • 4 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 huvud broccoli
  • 2 dl jordnötter
  • 3 dl vatten plus en tärning kycklingbuljong

Tillagning

  1. Förbered ingredienser i skålar: skär kycklingen i tärningar ca 2x3 cm. Skala potatis och skär i tärningar ca 2x2 cm. Skala morötter och dela på längden samt skär i 2 cm bitar. Skölj och skär av stammen på broccolin samt skala den. Skär stammen i grova bitar. Skär resten i buketter.
  2. Rosta under tiden jordnötter ljust bruna i en stekpanna och sätt åt sidan.
  3. Koka en burk kokosmjölk i en wok eller kastrull i ca 5 minuter.
  4. Tillsätt Massaman currypasta och rör ut den samt koka några minuter.
  5. Tillsätt kyckling och potatis och rör om.
  6. Tillsätt fisksås, tamarind och socker under omrörning.
  7. Tillsätt vatten och grönsaksbuljongtärning. Koka upp.
  8. Tillsätt morötter, broccolistjälkar samt resten av kokosmjölken och låt koka på låg värme i ca 20 minuter tills potatisen är mjuk. Rör då och då.
  9. Smaka av med salt, currypasta och socker. Späd ev. med lite mer vatten för tunnare sås eller red med maizena utrört i vatten för en tjockare sås.
  10. Strö över de rostade jordnötterna vid servering samt garnera gärna med färsk koriander. Servera med jasminris.
E-mail
Medel: 3.8 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer