Rabarberchutney

Rabarberchutney är en chutney med rabarber. En röra med kryddor, vinäger, rabarber och socker.
Rabarberchutney är gott till grillat, grytor, currygrytor mm. Passar också som glace marinad till grillat pensla korvar, grönsaker och köttbitar precis i slutet på grillningen.

1 liter rabarberchutney

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 1 liter rabarber, skalad, delad
  • 1 dl vinäger
  • 1 hackad gul lök
  • 3 msk olja
  • 2 msk Garam masala eller curry, 2 msk malen ingefära, 3 st torkade chili eller efter smak, 2 st kanelstänger, 2 tsk mald kardemumma
  • 3 dl råsocker
  • 1 tsk salt
  • 2 halvliters glasburkar med lock eller en 1-litersburk med lock

Tillagning

  1. Värm oljan i en kastrull, tillsätt lök och allt utom rabarber och vinäger. Rör om och koka ihop i fem minuter.
  2. Tillsätt rabarbern i bitar och vinägern. Koka rabarbern på medelvärme i 30 minuter. Rör då och då.
  3. Smaka av med salt, socker och vinäger.
  4. Häll upp på burkar och sätt på lock. Då blir det vakuum och chutneyn håller sig flera månader. Öppnad burk förvaras i kyl.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer