Rabarberchutney

Rabarberchutney är en chutney med rabarber. En röra med kryddor, vinäger, rabarber och socker.
Rabarberchutney är gott till grillat, grytor, currygrytor mm. Passar också som glace marinad till grillat pensla korvar, grönsaker och köttbitar precis i slutet på grillningen.

1 liter rabarberchutney

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 1 liter rabarber, skalad, delad
  • 1 dl vinäger
  • 1 hackad gul lök
  • 3 msk olja
  • 2 msk Garam masala eller curry, 2 msk malen ingefära, 3 st torkade chili eller efter smak, 2 st kanelstänger, 2 tsk mald kardemumma
  • 3 dl råsocker
  • 1 tsk salt
  • 2 halvliters glasburkar med lock eller en 1-litersburk med lock

Tillagning

  1. Värm oljan i en kastrull, tillsätt lök och allt utom rabarber och vinäger. Rör om och koka ihop i fem minuter.
  2. Tillsätt rabarbern i bitar och vinägern. Koka rabarbern på medelvärme i 30 minuter. Rör då och då.
  3. Smaka av med salt, socker och vinäger.
  4. Häll upp på burkar och sätt på lock. Då blir det vakuum och chutneyn håller sig flera månader. Öppnad burk förvaras i kyl.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer