Grillade kycklingspett med hoisinmarinad

Introduktion och förberedelse

Grillade kycklingspett som får god smak med hoisinmarinad av kinesisk hoisinsås, vitlök, soja, sesamolja och sambal oelek samt förslag på tillbehör.

Serveringsförslag

Grillspetten kan serveras med valfria tillbehör.

Till kycklingspetten hade jag hasselbackspotatis, kall sås med smetana och sweet chili samt en grönsallad med tomat till.
Till kycklingspetten hade jag hasselbackspotatis, kall sås med smetana och sweet chili samt en grönsallad med tomat till.

4 port grillade kycklingspett med hoisinmarinad

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 600 gram färsk kycklinginnerfilé, kycklingfilé eller urbenat kycklinglår
  • 2 msk rapsolja, solrosolja eller majsolja
  • 2 krm salt
  • 4-8 minipaprikor, 1-2 röd paprika eller 2-4 spetspaprikor
  • HOISINMARINAD: 1/2 klyfta vitlök
  • 1/2 dl hoisinsås
  • 1,5 msk ljus japansk soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 msk rapsolja, solrosolja eller majsolja
  • 1 tsk risvinäger
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • FÖRSLAG TILLBEHÖR: 4 portioner hasselbackspotatis, klyftpotatis eller grillad potatis
  • 2 tomater
  • 30 gram grönsallad, en liten påse
  • SÅS: 2 dl smetana
  • 1/2 dl sweet chili
  • 1 krm svartpeppar till såsen

Tillagning

  1. Förbered valfria tillbehör. Jag hade till hasselbackspotatis, smetana och sweet chilisås samt grönsallad med skivad tomat.
  2. Tänd grillen.
  3. Blanda hoisinsås, japansk soja, risvinäger, sambal oelek, pressad vitlök, olja, sesamolja, salt och svartpeppar i en skål.
  4. Skär kycklingfiléer i ca 2 cm breda sneda skivor. Kycklinginnerfiléer kan du behålla som de är. Urbenat kycklinglår kan du skära i grova bitar.
  5. Skölj paprika - dela och skär stor paprika i bitar. Dela spetspaprika i halvor. Minipaprikor kan du grilla hela.
  6. Blanda kycklingen med rapsolja och salt. Fördela kyckling på fyra eller sex spett. Använd stålspett eller träspett som legat i blöt i 20 minuter.
  7. Grilla kycklingspetten på en sida först så de får yta ca 4 minuter. Akta så de ej bränns. Ta loss försiktigt från gallret och vänd samt pensla med hoisinmarinad.
  8. Grilla andra sidan på samma vis. Vänd samt pensla med marinad. Lägg sedan åt sidan på lägre värme och grilla färdigt 4-5 minuter till - pensla med marinad.
  9. Grilla paprikan eller annan grönsak under tiden. Pensla med lite av marinaden under grillningen.
  10. Skär i en bit kyckling och se så att köttet är genomstekt innan servering. Eller använd en termometer och kolla så tempen är ca 70 grader.
  11. Servera spetten med valfria tillbehör. Jag hade hasselbackspotatis, grönsallad med skivade tomater samt en sås av smetana blandad med sweet chili toppad med svartpeppar.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 287 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-06-16

Tillbehör och liknande recept: