Kycklingspett marinerade med ingefära och chili

Introduktion och förberedelse

Goda att grilla till buffe och middag. Grillspett med kycklingfilé som fått marinera i färsk ingefära och chili.

Istället för kycklingfilé kan du ta urbenat kycklinglår.

Kan stekas, grillas eller stekas i ugnen.

Serveringsförslag

Kycklingspetten kan du servera med valfria tillbehör eller som på bilden med couscoussallad och kall sås.

10 portioner kycklingspett

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 10 träspett
  • 1,4 kg kycklingfiléer
  • 4 msk hackad inlagd ingefära (gari)
  • 5 msk olivolja
  • 2 tsk chilipasta (sambal oelek)
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skär varje bröst i först tre delar och dela sedan dessa till 6 delar totalt. Har du köpt stora kycklingbröst så dela dem till 8 delar totalt.
  2. Lägg kycklingen i en skål med ingefära, olja och chili.
  3. Låt marinera så länge du har tid - gärna i kylen över natten. Vänta med att tillsätta salt och peppar.
  4. Lägg träspetten i blöt ca 20 minuter.
  5. Trä 5-6 bitar kyckling på varje spett till minst 10 spett.
  6. Sätt ugn på 200 grader och stek i cirka 30 minuter i långpanna. Eller bryn dem eller grilla dem i grillpanna runt om i ca 6 minuter några i taget och stek sedan klart i ugnen i 15 minuter i långpanna eller ugnsform.
  7. Du kan också grilla spetten på utegrill i ca 10 minuter runt om.
  8. Testa och skär i en kycklingbit så att den är genomstekt och ej rå och röd i mitten. Grilla eller stek dem annars lite till.
  9. Servera kycklingspetten varma eller låt dem svalna och servera kalla (de kan också värmas i ugnen på 175 grader övertäckta med folie i ca 10 minuter innan servering).
E-mail
Medel: 3.8 (11 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 245 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-10-10