Kall currysås

En kall currysås med matyoghurt, gräddfil, curry och mango chutney. Snabb och enkel sås som passar till det mesta som grillat, sallad, grönsaker, fondue med mera.
Du kan ta vanligt currypulver eller valfri sort som ex. het garam masala. Ta ev. mer curry om du vill ha mer currysmak.
Vidare kan man ha i pressad vitlök, chili, sweet chilisås, ingefära och spiskummin.

4 portioner kall currysås

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 3 min

Ingredienser

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk mango chutney
  • 1 krm curry
  • 1 krm gurkmeja
  • 0,5 krm salt

Tillagning

  1. Blanda yoghurt och gräddfil med mango chutney, curry, gurkmeja samt smaka av med lite salt.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer