Grillad kycklinglårfilé

Introduktion och förberedelse

Grillad kycklinglårfilé på spett i god god marinad du kan grilla eller steka samt förslag på tillbehör.

Serveringsförslag

Du kan servera kycklingspetten som du vill.

Jag hade grillad potatis och paprika, två enkla kalla såser - en med crème fraiche och pesto samt en med sweet chili samt sallad till.

Du behöver fyra grillspett. Är de av trä så lägg dem i blöt innan.

Kycklinglårfilé är urbenat kycklinglår. Det är prisvärt och saftigt att grilla. Spetten kan även grillas i ugnen eller stekas i panna.

4 portioner grillad kycklinglårfilé

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 800 gram kycklinglårfilé
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 kg fast potatis ex. stor färskpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 röd paprika
  • Kalla såser: 4 dl crème fraiche
  • 2 msk pesto
  • 4 msk sweet chilisås
  • Tillbehör: 40 gram grönsallad
  • 1 morot
  • 0,5 zucchini
  • 10 cocktailtomater
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger

Tillagning

  1. Skär ev. bort skinn och putsa kycklinglårfilérna.
  2. Blanda marinaden av olivolja, soja, vinäger, sambal oelek och vitlök i en stor skål.
  3. Vänd runt kycklingen i marinaden och marinera den övertäckt i minst 20 minuter eller längre - gärna över natten i kylen.
  4. Skölj och dela paprika i halvor. Gröp ur kärnorna. Blanda paprikan med någon msk olivolja samt ett halvt krm salt i en skål.
  5. Blanda hälften av crème fraichen med pesto och andra hälften med sweet chilisås i två skålar. Smaka av med salt. Ställ i kylen fram till servering.
  6. Putsa och skrubba potatis.
  7. Koka potatisen mjuk med skal i ca 25 minuter. Häll av. Blanda med några msk olivolja och något krm salt i en skål. Låt svalna.
  8. Tänd grillen.
  9. Förbered sallad - skölj sallad och dela den grovt. Skala och riv morot samt zucchini. Skölj och dela tomater. Blanda salladen med olivolja och vinäger samt lite salt på ett fat eller i en skål.
  10. Trä upp kycklingen på spett - förslagsvis två kycklinglårfiléer per spett och portion.
  11. Grilla potatisarna hela så att de får färg och blir varma. Lägg åt sidan på lägre värme.
  12. Grilla paprikahalvorna så att de får färg. Lägg åt sidan på lägre värme.
  13. Grilla kycklingspetten runt om i ca 7 minuter - sänk värmen mot slutet och skär ett snitt in mot spettet och kontrollera så att kycklingen är genomstekt. Pensla med olivolja samt strö över lite salt mot slutet av grillningen.
  14. Servera spetten med kycklinglårfiléerna med önskade tillbehör - förslagsvis som här med grillad potatis, paprika, pestosås och sweet chilisås samt salladen.
E-mail
Medel: 3.2 (13 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 294 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-03-29