Dijonnaise

Introduktion och förberedelse

Dijonnaise är en kall sås av majonnäs och crème fraiche som smaksätts med Dijonsenap, vitlök, citron och persilja. Enkel, lättlagad samt snabb att röra ihop.

Serveringsförslag

Kan förberedas

Dijonnaisen kan förberedas i god tid och blir bara godare om den får stå i kylen några timmar eller över natten.

Varianter

  • Citron kan utelsutas.
  • Crème fraiche kan bytas helt eller delvis mot gräddfil eller matyoghurt.
  • Serveras såsen till fisk kan man ersätta persilja med hackad dill.
  • Andra örter som passar i är dragon, gräslök eller basilika.
  • För vegan Dijonnaise kan du blanda Oalty fraiche och vegan majonnäs.

Jag hade Dijonnaisen till grillad entrecote med rostad potatis, kålrot och palsternacka samt lite grönsallad av späda blad, cocktailtomater, olivolja och balsamvinäger.
Jag hade Dijonnaisen till grillad entrecote med rostad potatis, kålrot och palsternacka samt lite grönsallad av späda blad, cocktailtomater, olivolja och balsamvinäger. Såsen passar dock till det mesta.

4 portioner Dijonnaise

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 6 min

Ingredienser

  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk Dijonsenap, fransk stark senap
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk finhackad persilja, färsk eller fryst
  • 1/2 tsk pressad citron
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Mät upp majonnäs, crème fraiche samt senap i en skål.
  2. Tillsätt finhackad eller pressad vitlök.
  3. Hacka persilja och tillsätt den. Rör om.
  4. Smaka av med pressad citron, salt och svartpeppar.
  5. Låt gärna stå i kylen några timmar att få smak.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 247 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-04-18