Kall citronsås med crème fraiche

God till såväl grillat, paj, sallad, som kall rökt lax eller rökt makrill.

4 portioner kall kall citronsås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 1 msk rivet skal av citron
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skölj och skrubba citronen. Riv fint en msk av skalet och lägg i en skål.
  2. Dela citronen och pressa i citronsaft i skålen.
  3. Tillsätt crème fraiche, salt och vitpeppar.
  4. Citronsåsen är klar att servera. Garnera ev. med lite grovrivet citronskal.
E-mail
Medel: 3.8 (8 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer