Kycklingspett till buffé

Tre olika kycklingspett i Indisk stil - ett spett med tandoorikrydda, ett med tikka masala currypasta samt ett med vitlök, chili och lime.
Kan förberedas innan och frysas. För vegetariskt spett kan du välja quornbitar och marinera som naturell kyckling.
Här har jag räknat 120 gram kyckling per portion då man också äter annat på en buffé. Serverar du spetten som del i huvudrätt så räkna att det räcker till 8 portioner. Eller laga lite extra om du är orolig för att det ska räcka.
Gott och enkelt till spetten är en yoghurtssås med pressad vitlök eller hackade örter ex. franska örter.

10 portioner kycklingspett till buffé

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 1,2 kg benfritt kycklingkött som kycklingfilé eller lårfilé
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 3 msk tandooripasta
  • 3 msk tikka masala currypasta
  • 0,5 dl olivolja eller matolja
  • 0,5 dl limesaft
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd chilifrukt eller 2 krm chiliflakes
  • Salt och vitpeppar
  • Cirka 40 små träspett

Tillagning

  1. Skär kycklingköttet i bitar (varje bröst blir 3-4 bitar). Dela upp i tre påsar. Fördela yoghurten i två av påsarna.
  2. Blanda kyckling, yoghurt och tandoori i en påse.
  3. Vidare kyckilng, yoghurt och tikka masala i nästa.
  4. Blanda kyckling, olivolja, limesaft, pressad vitlök och finhackad chili i den sista.
  5. Arbeta in marinaden genom att klämma på påsarna.
  6. Låt dem gärna ligga någon timme eller några timmar ex. över natten i kylen att marinera.
  7. Lägg träspetten i blöt.
  8. Fördela kycklingbitarna på träspetten. En stor bit på varje eller skär kycklingen i mindre bitar och trä ca 3-5 bitar på varje spett.
  9. Spetten kan grillas på utegrill ca 10 minuter runt om. Eller brynas i stekpanna eller grillas i grillpanna ca 6 minuter runt om. Stek dem sedan färdigt i en ugsplåt i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. De kan också grillas i ugnen på 200 grader utan att brynas innan - räkna då med ca 30 minuter.
  10. Salta och peppra spetten innan servering.
  11. Lägg upp på fat och servera dem varma eller låt svalna, kyl och servera kalla eller värm på dem under folie ca 10 minuter i 175 graders ugn.
  12. Servera spetten varma eller låt dem svalna något och
E-mail
Medel: 2.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer