Grillad fläskfilé

Grillad fläskfilé som marinerats innan.
Fläskfilén kan också grillas i ugnen i ugnsform.
Servera förslagsvis med tillbehör som potatis, sås och sallad till. Ex. klyftpotatis, rostad potatis, kokt färskpotatis; sås som kall sweet chilisås, coleslaw, svampsås, guacamole, tzatziki osv. Tomat- och grönsallad och/eller grillad paprika, lök och zucchini passar också till.
Tillsätt gärna lite färska eller torkade örter som: något krm eller blad av timjan, rosmarin samt salvia till marinaden.

4 portioner grillad fläskfilé

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 600 gram fläskfilé
  • 0,5 pressad vitlök
  • 3 msk olivolja eller matolja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk honung
  • 2 msk vinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svart- eller vitpeppar

Tillagning

  1. Putsa fläskfilén och skär bort den sega senan.
  2. Lägg fläskfilén i en skål och tillsätt marinaden. Blanda runt och låt filén marinera i kylen övertäckt i en halvtimme. Hit kan du förbereda och marinera längre.
  3. Blanda gärna lite extra marinad i en skål vid sidan att pensla under grillningen.
  4. Tänd under tiden grillen och förbered önskade tillbehör. Grilla fläskfilen hel runt om 3-4 minuter så att den får färg. Ta upp från grillen och lägg på en skärbräda. Skär ca 8 bitar (2 var), grilla sedan bitarna 3-4 minuter på varje sida så att fläskfilébitarna blir genomstekta. Pensla ev. med mer marinad.
  5. Lägg upp den grillade fläskfilébitnarna på fat och servera med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 3 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer