Grillad fläskkarre med rostad potatis

Grillad fläskkarré med rostad potatis, grönsallad och kall sås. Gott och enkelt på grillen med marinerad fläskkarré.
Här har jag kokt potatisen hel med skal först och sedan rostat den på grillen. Man kan också rosta potatisen i halvor med lite matolja och salt i ugnen på 225 grader i 25 minuter.
Istället för torkade kryddor kan du ta färska kryddor och grovhacka dem.
Räkna tre medelstora potatisar av fast sort ex. färskpotatis per portion.
Här har jag valt en enkel kall sås av gräddfil, creme fraiche och sweet chilisås. Du kan välja annan sås ex. blanda med pressad vitlök, riven ingefära, curry, ajvar, pesto, hackade sardeller och citronsaft med mera. Eller färdigt smaksatt sås till.
Fläskkarrén kan också grillas i grillpanna på spisen.
Har du tid så kan du lägga fläskkarrén i marinad i kylen över natten eller några timmar.

4 portioner grillad fläskkarre

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 4 bitar fläskkarré
  • 2 krm torkad rosmarin
  • 2 krm torkad timjan
  • 2 krm torkad salvia
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 800 gram potatis, fast sort
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • Tillbehör: 1 dl gräddfil
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl sweet chilisås
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 krm salt
  • 65 gram grönsalladmix
  • 0,5 zucchini
  • 8 cocktailtomater
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk olivolja

Tillagning

  1. Blanda en marinad till fläskkarrén av rosmarin, timjan, salvia, rapsolja, kinesisk soja, ketjap manis och svartpeppar.
  2. Vänd runt köttet och låt marinera medan du lagar resten.
  3. Skrubba potatis och behåll skalet på.
  4. Koka potatisen mjuk i ca 20 minuter. Häll av och låt svalna.
  5. Tänd grillen under tiden potatisen kokar.
  6. Blanda såsen av gräddfil, crème fraiche, sweet chilisås och salt.
  7. Skölj sallad och lägg i en skål. Skölj och dela tomater. Skala och skär zucchini i halvmånar. Blanda med salladen samt olivolja, vinäger och lite salt.
  8. Vänd de hela potatisarna i lite olivolja, salt och svartpeppar.
  9. Grilla fläskkarrébitarna ca 5 minuter på varje sida tills de fått färg och är genomstekta.
  10. Grilla (rosta) de hela potatisarna så att de får färg och blir varma.
  11. Servera fläskkarrén med den rostade potatisen, såsen och salladen.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer