Grillad fläskkarre med rostad potatis

Grillad fläskkarré med rostad potatis, grönsallad och kall sås. Gott och enkelt på grillen med marinerad fläskkarré.
Här har jag kokt potatisen hel med skal först och sedan rostat den på grillen. Man kan också rosta potatisen i halvor med lite matolja och salt i ugnen på 225 grader i 25 minuter.
Istället för torkade kryddor kan du ta färska kryddor och grovhacka dem.
Räkna tre medelstora potatisar av fast sort ex. färskpotatis per portion.
Här har jag valt en enkel kall sås av gräddfil, creme fraiche och sweet chilisås. Du kan välja annan sås ex. blanda med pressad vitlök, riven ingefära, curry, ajvar, pesto, hackade sardeller och citronsaft med mera. Eller färdigt smaksatt sås till.
Fläskkarrén kan också grillas i grillpanna på spisen.
Har du tid så kan du lägga fläskkarrén i marinad i kylen över natten eller några timmar.

4 portioner grillad fläskkarre

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 4 bitar fläskkarré
  • 2 krm torkad rosmarin
  • 2 krm torkad timjan
  • 2 krm torkad salvia
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 800 gram potatis, fast sort
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • Tillbehör: 1 dl gräddfil
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl sweet chilisås
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 krm salt
  • 65 gram grönsalladmix
  • 0,5 zucchini
  • 8 cocktailtomater
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk olivolja

Tillagning

  1. Blanda en marinad till fläskkarrén av rosmarin, timjan, salvia, rapsolja, kinesisk soja, ketjap manis och svartpeppar.
  2. Vänd runt köttet och låt marinera medan du lagar resten.
  3. Skrubba potatis och behåll skalet på.
  4. Koka potatisen mjuk i ca 20 minuter. Häll av och låt svalna.
  5. Tänd grillen under tiden potatisen kokar.
  6. Blanda såsen av gräddfil, crème fraiche, sweet chilisås och salt.
  7. Skölj sallad och lägg i en skål. Skölj och dela tomater. Skala och skär zucchini i halvmånar. Blanda med salladen samt olivolja, vinäger och lite salt.
  8. Vänd de hela potatisarna i lite olivolja, salt och svartpeppar.
  9. Grilla fläskkarrébitarna ca 5 minuter på varje sida tills de fått färg och är genomstekta.
  10. Grilla (rosta) de hela potatisarna så att de får färg och blir varma.
  11. Servera fläskkarrén med den rostade potatisen, såsen och salladen.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer