Grillspett med kött

Köttspett med mör entrecote men det blir också gott med annat mört kött som ryggbiff, oxfilé, rostas, kycklingfilé eller fläskfilé. Marinaden till spetten är enkel men god med vitlök, citron, salt och peppar - det är allt som behövs.

Godast blir köttspetten grillade på utegrillen men de kan också grillas i ugnen precis under grillelementet (på max). Lägg dem på grillgallret och sedan i på en ugnsplåt och grilla några minuter på varje sida så att de får färg. Vidare kan man använda en grillpanna på spisen också.

4 portioner grillspett med kött

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 skivor entrecote, à ca 120 gram eller annat valfritt mört kött
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk citronsaft eller vinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, gärna nymald

Tillagning

  1. Skär entrecoteskivorna på längden och sedan i ca 3x2 cm rektanglar eller vafria lagom bitar att trä på spett.
  2. Lägg köttet i marinad av pressad vitlök, olivolja, citron eller vinäger samt salt och peppar.
  3. Fördela köttbitarna på fyra spett. Hit kan du förbereda och ha spetten övertäckta i kylen.
  4. Grilla spetten runt om 3-4 minuter på varje sida så att de får fin färg. Akta så att du inte har för hög värme så att de bränns. Grillar du fläskkött eller kyckling så måste köttet bli helt genomstekt så grilla sådana spett några minuter extra och kontrollera så att köttet är genomstekt ända in vid spettet.
  5. Salta och peppra ev. lite extra innan servering med lite flingsalt samt nymalen svartpeppar.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer