Smidigt med kycklingfilé

Här har jag valt ut några av mina favoriter med kycklingfilé. Goda och lite festliga till vardags eller helg. 

Jag läste en undersökning nyligen där man frågade vad folk brukar laga hemma - nummer ett var "Kyckling med tillbehör". Exakt vad det är för maträtt framgick ej men det ger ändå en vink om hur poppis kyckling är. Kycklingfilé är lätt att laga, svårt att misslyckas med, gott och nyttigt med proteiner.

Sen vill jag slå ett slag för att du ska köpa svensk kyckling och helst Krav-märkt då. Det har med antibiotika, djuromsorg, konsistens och smak att göra.

Vill du ha fler förslag så hittar du alla mina kycklingrecept här. Samt en artikel om kyckling här

E-mail

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate utbildning i vin och drycker. Läs mer.