Wokade rödbetor med getost

Introduktion och förberedelse

Wokade eller frästa rödbetor med getost blir en liten sidorätt och tillbehör.

Gott som tapas, buffé och plockmat.

Du kan ta svensk getost eller fransk chèvre.

Med hemkokta rödbetor

Godast blir det om du kokar egna rödbetor. Koka dem med skal i en 40 minuter, spola i kallt vatten så lossar skalet om du masserar det med händerna, skär bort topp och botten med en skalkniv.

Det finns även kokta vakuumförpackade rödbetor som passar bra att använda.

2 portioner wokade rödbetor

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 400 gram kokta rödbetor
  • 60 gram getost eller chèvre
  • 1 msk olja

Tillagning

  1. Koka rödbetor om de inte är kokta. Koka dem hela i ca 40 minuter. Skala med rödbetorna med händerna i en bunke kallt vatten. Skär fina med skalkniv.
  2. Dela rödbetor.
  3. Värm olja i en wok eller kastrull.
  4. Slunga runt rödbetorna några minuter.
  5. Precis innan servering smular du över getosten, vänder runt och lägger upp i skålarna.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 213 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-22