Wokade rödbetor med getost

Introduktion och förberedelse för tillagning

Wokade eller frästa rödbetor med getost blir en liten sidorätt och tillbehör. Gott som tapas, buffé och plockmat.

Godast blir det om du kokar egna rödbetor. Koka dem med skal i en 40 minuter, spola i kallt vatten så lossar skalet om du masserar det med händerna, skär bort topp och botten med en skalkniv.

2 portioner wokade rödbetor

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 400 gram kokta små rödbetor
  • 60 gram getost
  • 1 msk olja

Tillagning

  1. Koka rödbetor om de inte är kokta. Koka dem hela i ca 40 minuter. Skala med rödbetorna med händerna i en bunke kallt vatten. Skär fina med skalkniv.
  2. Dela rödbetor.
  3. Värm olja i en wok eller kastrull.
  4. Slunga runt rödbetorna några minuter.
  5. Precis innan servering smular du över getosten, vänder runt och lägger upp i skålarna.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-19

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.