Whiskymarinerade russin

Introduktion och förberedelse

Whiskymarinerade russin är gott till glögg eller desserter.

Välj ekologiska russin från ex Saltå kvarn eller Kung Markatta samt en neutral whisky utan rökkaraktär (om du inte gillar rökiga russin förstås).

Istället för whisky kan du ta annan sprit som ex. calvados, konjak, rom eller lagrad tequila.

ca 3 dl whiskymarinerade russin

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 12 tim
  • Klart på: 12 tim 3 min

Ingredienser

  • 250 gram russin
  • 1 dl whisky (ej rökig om du inte gillar rökiga russin) ex. irländsk Bushmills

Tillagning

  1. Lägg russinen i en skål eller glasburk och häll över whiskyn.
  2. Låt stå ett dygn eller över natten i kylen att marinera.
  3. De marinerade russinen håller sig flera veckor i kylen.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 25 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-30

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.