Krutonger med ost och vitlök

Krutonger med ost och vitlök är goda till soppa och sallader.

Du kan utesluta vitlök och ost om du önskar såklart och vill laga krutonger au naturel - vanliga krutonger.

4 portioner krutonger

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 0,5 vit limpa eller baguette
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 30 g gratängost
  • 30 g parmesanost

Tillagning

  1. Sätt ugnen på grill.
  2. Skär brödet i skivor och sedan i grova tärningar.
  3. Skala och pressa vitlök samt blanda den med olivolja i en skål.
  4. Lägg ut krutongerna på en plåt med bakplåtspapper under och häll över och vänd runt krutongerna i oljan.
  5. Riv osten och strö den över krutongerna.
  6. Grilla några minuter och passa dem noga. Ta ut när de fått färg osten smält.
  7. Servera krutongerna.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-16

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept