Krutonger med ost och vitlök

Introduktion och förberedelse

Krutonger med ost och vitlök är goda till soppa och sallader.

Du kan utesluta vitlök och ost om du önskar såklart och vill laga krutonger au naturel - vanliga krutonger.

4 portioner krutonger

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 0,5 vit limpa eller baguette
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 30 g gratängost
  • 30 g parmesanost

Tillagning

  1. Sätt ugnen på grill.
  2. Skär brödet i skivor och sedan i grova tärningar.
  3. Skala och pressa vitlök samt blanda den med olivolja i en skål.
  4. Lägg ut krutongerna på en plåt med bakplåtspapper under och häll över och vänd runt krutongerna i oljan.
  5. Riv osten och strö den över krutongerna.
  6. Grilla några minuter och passa dem noga. Ta ut när de fått färg osten smält.
  7. Servera krutongerna.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-16

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.