Krutonger med ost och vitlök

Introduktion och förberedelse för tillagning

Krutonger med ost och vitlök är goda till soppa och sallader.

Du kan utesluta vitlök och ost om du önskar såklart och vill laga krutonger au naturel - vanliga krutonger.

4 portioner krutonger

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 0,5 vit limpa eller baguette
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 30 g gratängost
  • 30 g parmesanost

Tillagning

  1. Sätt ugnen på grill.
  2. Skär brödet i skivor och sedan i grova tärningar.
  3. Skala och pressa vitlök samt blanda den med olivolja i en skål.
  4. Lägg ut krutongerna på en plåt med bakplåtspapper under och häll över och vänd runt krutongerna i oljan.
  5. Riv osten och strö den över krutongerna.
  6. Grilla några minuter och passa dem noga. Ta ut när de fått färg osten smält.
  7. Servera krutongerna.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-16

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.