Vegetarisk thaigryta
Vegetarisk thaigryta med grönsaker i röd curry och kokosmjölk.
Tillagning
- Förbered och sätt på ris om du vill ha det till thaigrytan.
- Skala och hacka löken grovt. Hacka vitlök fint.
- Skär vitkål i bitar.
- Skala morötter. Strimla dem.
- Fräs lök, vitlök, vitkål och morot i oljan.
- Tillsätt currypasta, kokosmjölk, vatten eller buljong och limeblad.
- Skala ingefäran och hacka den grovt. Strimla citrongräset grovt. Tillsätt till thaigrytan.
- Skär ananas i bitar och tillsätt till thaigrytan.
- Tillsätt brytbönorna.
- Låt koka i fem till tio minuter.
- Hacka färsk koriander och tillsätt till thaigrytan.
- Smaka av thaigrytan med salt samt röd currypasta till önskad styrka och smak.
- Du kan reda grytan om du vill med en msk maizena utrört i några msk vatten till önskad tjocklek. Thaigrytan ska dock vara rätt lös.
Serveringsförslag
- Gott med klibbigt ris som jasminris till.
- Man kan även ha kokta nudlar till.
Varianter
- Du kan variera grönsaker du gillar samt efter tillgång i grytan tillgång. Förslag är röd eller gul paprika, champinjoner samt en burk bambuskott är också gott i thaigryta.
- Eller köp färdig fryst wokmix.
- Du kan byta röd currypasta mot grön currypasta.
- Överkurs är att laga egen röd currypasta till grytan. Då lagar du en omgång som du kan ha till flera tillfällen.
- Gott är att toppa med tärnad tempeh du stekt gyllene i olja.
Uppskattat näringsvärde per portion: 275 kcal