Vegetarisk pasta med gorgonzola

Introduktion och förberedelse

Vegetarisk pasta med Gorgonzola. En pastasås med grönmögelost samt som går snabbt att göra och är jättegod med pennepasta, spagetti, gnocchi eller farfalle.

Istället för Gorgonzola kan du ta annan grönmögelost eller ädelost som Saint Aigur, Roquefort eller Stilton. Eller svensk Kvibille.

4 portioner vegetarisk pasta med gorgonzola

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 g pasta som penne, spagetti, gnocchi eller farfalle
  • 1 strimlade purjolökar
  • 1 msk smör
  • 125 g mild Gorgonzola eller annan grönmögelost
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Koka upp pastavatten och koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  2. Gör under tiden pastasåsen: Rensa, skölj och hacka purjolöken. Fräs purjolök i smör i en kastrull tills den är mjuk utan att ta färg ca 3 min.
  3. Tillsätt gorgonzola-grönmögelosten i bitar och låt den smälta.
  4. Häll på grädden och koka ihop pastasåsen i ca 3 min.
  5. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Blanda ihop pastasåsen och pastan i en stor panna, skål eller kastrull och servera.
E-mail
Medel: 4 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.