Vegetarisk pasta med gorgonzola

Vegetarisk pastasås med grönmögelost samt som går snabbt att göra och är jättegod med pennepasta, spagetti, gnocchi eller farfalle

4 portioner vegetarisk pasta med gorgonzola

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 g pasta som penne, spagetti, gnocchi eller farfalle
  • 1 strimlade purjolökar
  • 1 msk smör
  • 125 g mild Gorgonzola eller annan grönmögelost
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Koka upp pastavatten och koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  2. Gör under tiden pastasåsen: Rensa, skölj och hacka purjolöken. Fräs purjolök i smör i en kastrull tills den är mjuk utan att ta färg ca 3 min.
  3. Tillsätt gorgonzola-grönmögelosten i bitar och låt den smälta.
  4. Häll på grädden och koka ihop pastasåsen i ca 3 min.
  5. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Blanda ihop pastasåsen och pastan i en stor panna, skål eller kastrull och servera.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer