Ugnsbakad sötpotatis

Introduktion och förberedelse för tillagning

Ugnsbakad sötpotatis i bitar. Gott att rosta i ugnen som tillbehör till det mesta istället för vanlig potatis.

Sötpotatisen blir söt och god och passar till grillat, kyckling, vilt, fisk, vegetariskt, till buffé med mera.

Bakad sötpotatis passar med någon sur eller salt sås till. Ex. kan du blanda gräddfil eller grekisk yoghurt med limesaft eller citron; eller smulad fetaost; eller vitlök och citron; eller riven ingefära och lime.

Sötpotatis är nyttigt men rätt sött så det är inte som potatis - blanda gärna ut med lite extra vanliga potatisklyftor att rosta samtidigt om du gillar det.

4 portioner ugnsbakad sötpotatis

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • 900 gram sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala sötpotatisen och skär i grova bitar.
  3. Lägg sötpotatisbitarna i en ugnsfast form och blanda med olivolja och salt.
  4. Baka sötpotatisen mitt i ugnen i 30-40 minuter tills den är mjuk och fått fin färg. Vänd ev. runt sötpotatisen någon gång.
  5. Ta ut och servera den bakade sötpotatisen som tillbehör eller på buffé.
E-mail
Medel: 3.8 (16 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.