Ugnsbakad sötpotatis

Ugnsbakad sötpotatis i bitar. Gott att rosta i ugnen som tillbehör till det mesta istället för vanlig potatis.

4 portioner ugnsbakad sötpotatis

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • 900 gram sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn
  2. Skala sötpotatisen och skär i grova bitar.
  3. Lägg sötpotatisbitarna i en ugnsfast form och blanda med olivolja och salt.
  4. Baka sötpotatisen mitt i ugnen i 30-40 minuter tills den är mjuk och fått fin färg. Vänd ev. runt sötpotatisen någon gång.
  5. Ta ut och servera den bakade sötpotatisen som tillbehör eller på buffé.

Serveringsförslag

  • Sötpotatisen blir söt och god och passar till grillat, kyckling, vilt, fisk, vegetariskt, till buffé med mera.
  • Bakad sötpotatis passar med någon sur eller salt sås till. Förslagsvis kan du blanda gräddfil eller grekisk yoghurt med limesaft eller citron; eller smulad fetaost; eller vitlök och citron; eller riven ingefära och lime.

Tips

Sötpotatis är rätt sött - blanda gärna ut med lite extra vanliga potatisklyftor att rosta samtidigt om du gillar det.

E-mail
Medel: 3.6 (42 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 82 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-08-31