Tunnbrödssnittar

Tunnbrödssnittar är tunnbröd som rullats med två fyllningar av rökt lax samt med renstek eller annat rökt kött ex. Breasola. Färskost, gräslök och pepparrot ger också smak.
De blir goda snittar, tilltugg och aptitretare.
Att dricka till tunnbrödssnittarna är Champagne eller mousserande vin från Italien som (ex. Rotari), Cava från Spanien (ex. Freixenet eller Codornieu) eller från Australien (ex. Jacobs Creek eller Carrington).

10 portioner tunnbrödssnittar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 6 tunnbröd
  • 150 gram rökt lax i skivor
  • 150 gram rökt renstek eller Breasola i skivor
  • 1 pkt naturell färskost (ex. Philadelphia)
  • 1 knippe gräslök
  • 4 msk riven pepparrot från tub

Tillagning

  1. Bred färskost och pepparrot på tunnbröden.
  2. Fördela skivor av lax på hälften av tunnbröden och renstek eller Breasola på de andra. Skivorna ska inte täcka hela bröden lodrätt men täck ut vågrätt till kanterna 3 cm från toppen. Då får varje snitt en bit lax eller renstek i mitten.
  3. Lägg några strån hel gräslök (vågrätt) på varje bröd.
  4. Rulla ihop tunnbröden till rullar.
  5. Skär bort de yttersta ändarna på rullarna.
  6. Dela på tunnbrödsrullarna i tre delar och dela sedan dessa med ett snett snitt.
  7. Ställ upp tunbrödssnittarna på den plana delen med det sneda snittet uppåt.
  8. Servera tunnbrödssnittarna på fat med servetter till. Garnera ev. med hackad gräslök.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färspotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med. 

Läs mer

Smaksätt din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer