Tunnbrödssnittar till 10 portioner
Tunnbrödssnittar till 10 portioner. En stor om gång snittar som du enkelt rullar med två fyllningar - en med rökt lax samt en med renstek eller annat rökt kött som Breasola.
Färskost, gräslök och pepparrot ger god smak.
Tillagning
- Bred färskost och pepparrot på tunnbröden.
- Fördela skivor av lax på hälften av tunnbröden och renstek eller Breasola på de andra. Skivorna ska inte täcka hela bröden lodrätt men täck ut vågrätt till kanterna 3 cm från toppen. Då får varje snitt en bit lax eller renstek i mitten.
- Lägg några strån hel gräslök (vågrätt) på varje bröd. Eller strö över fryst hackad gräslök.
- Rulla ihop tunnbröden till rullar.
- Skär bort de yttersta ändarna på rullarna.
- Dela på tunnbrödsrullarna i tre delar och dela sedan dessa med ett snett snitt.
- Ställ upp tunbrödssnittarna på den plana delen med det sneda snittet uppåt.
- Servera tunnbrödssnittarna på fat med servetter till. Garnera gärna med färsk hackad gräslök.
Serveringsförslag
- Servera på en bricka som snittar, tilltugg och aptitretare.
- Kan garneras med extra färsk hackad gräslök.
Att dricka till
Förslag att dricka till tunnbrödssnittarna är festlig Champagne eller lite billigare mousserande vin prosecco från Italien (ex. Rotari), Cava från Spanien (ex. Freixenet eller Codornieu) eller från Australien (ex. Jacobs Creek eller Carrington).
Uppskattat näringsvärde per portion: 64 kcal