Tortillapizza
Tortillapizza är en pizza med botten av vetetortilla. Bara att toppa med pizzasås, riven ost och valfria pålägg samt baka som en pizza.
Inget kladd med deg behövs alltså.
Tillagning
- Värm ugnen till 200 grader vanlig ugn.
- Skala och hacka löken.
- Tärna kycklingkött eller skär annat pålägg i bitar. Skölj och tärna tomater. Förbered andar pålägg du önskar på.
- Lägg ut tortillas på två ugnsplåtar - gärna med bakplåtspapper under.
- Bred ut 3-4 msk pizzasås på varje, sedan ett lager ost och toppa med kycklingkött eller valfritt pålägg på varje tortilla.
- Grädda dem i mitten av ugnen tills osten smält och de har fin färg. Ca 7 minuter. Akta så de ej bränns.
- Ta ut och toppa dem med valfria toppings. Jag hade tomat, hackad rödlök samt ströde över krydda som anchochili, oregano och färsk basilika.
- Servera tortillapizzorna varma - gärna med en grönsallad eller pizzasallad till.
Serveringsförslag
- God som en lättgjord variant på pizza till lunch, middag, fredagsmys eller liknande.
- Gott med grönsallad eller pizzasallad.
Varianter
- Ost och pizzasås är grunden sedan kan du ha på vilka pizzatoppings du vill.
- Jag gjorde med färdig stekt kyckling, rödlök, färsk tärnad tomat och färsk basilika.
- Andra förslag är strimlad skinka, ananas, fräst köttfärs, bacon, salami, pepperoni, svamp eller räkor - tänk som en vanlig pizza.
- Jag använde färdig köpt pizzasås men du kan även göra egen pizzasås.
Portionsberäkning
Räkna en eller två tortillapizzor per portion - de är rätt små så är man riktigt hungrig får man ha två stycken.
Uppskattat näringsvärde per portion: 195 kcal