Tortillapizza

Introduktion och förberedelse

Tortillapizza är en pizza med botten av vetetortilla. Bara att toppa med tomat-chilisås, riven ost och pålägg samt baka som en pizza. Inget kladd med deg behövs alltså.

Ost, tomat- och chilisås är grunden sedan kan du ha på vilka pizzatoppings du vill.

Här med rödlök och grillad kyckling samt färsk tärnad tomat. Gott med grönsallad till.

Räkna en eller två tortillapizzor per portion - de är rätt små så är man hungrig får man ha två stycken.

Lägger du till mer topping när de är bakta som ex. färsk tärnad avokado och kokta svarta bönor så blir de mer mättande (och nyttigare).

2-4 portioner tortillapizza

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 stora tortillabröd
  • 200 gram riven ost som pizzaost eller mozzarella
  • 4 msk chilisås (tomatketchup varianten)
  • 0,5 rödlök
  • 1 grillat kycklinglår eller bröstfilé
  • 1 tomat
  • 4 krm oregano

Tillagning

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Plocka köttet från det grillade kycklinglåret. Tärna kycklingkött. Skölj och tärna tomater. Eller förbered andra pålägg som du gillar.
  4. Lägg ut tortillas på två ugnsplåtar.
  5. Bred ut någon msk chilisås på varje, sedan ett lager ost och toppa med rödlök och kycklingkött på varje tortilla.
  6. Grädda dem tills osten smält, ca 7-8 minuter. Akta så de ej bränns.
  7. Ta ut och toppa dem med tomat och smula över oregano.
  8. Servera tortillapizzorna varma - gärna med en grönsallad samt dressing till.
E-mail
Medel: 3 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 195 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-21

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.