Tortillapizza
Introduktion och förberedelse
Tortillapizza är en pizza med botten av vetetortilla. Bara att toppa med tomat-chilisås, riven ost och pålägg samt baka som en pizza. Inget kladd med deg behövs alltså.
Ost, tomat- och chilisås är grunden sedan kan du ha på vilka pizzatoppings du vill.
Här med rödlök och grillad kyckling samt färsk tärnad tomat. Gott med grönsallad till.
Räkna en eller två tortillapizzor per portion - de är rätt små så är man hungrig får man ha två stycken.
Lägger du till mer topping när de är bakta som ex. färsk tärnad avokado och kokta svarta bönor så blir de mer mättande (och nyttigare).
Tillagning
- Värm ugnen till 175 grader.
- Skala och hacka löken.
- Plocka köttet från det grillade kycklinglåret. Tärna kycklingkött. Skölj och tärna tomater. Eller förbered andra pålägg som du gillar.
- Lägg ut tortillas på två ugnsplåtar.
- Bred ut någon msk chilisås på varje, sedan ett lager ost och toppa med rödlök och kycklingkött på varje tortilla.
- Grädda dem tills osten smält, ca 7-8 minuter. Akta så de ej bränns.
- Ta ut och toppa dem med tomat och smula över oregano.
- Servera tortillapizzorna varma - gärna med en grönsallad samt dressing till.
Uppskattat näringsvärde per portion: 195 kcal