Tomatsallad med matyoghurt

Tomatsallad med matyoghurt, citron och mynta.

En variant på Raita som vanligtvis lagas med gurka fast med tärnad tomat - en tomatraita.

4 portioner tomatsallad med yoghurt

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 4 tomater
  • 0,5 rödlök
  • 1 dl matyoghurt
  • 2 msk citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1 tsk mynta

Tillagning

  1. Skölja och tärna tomaterna samt lägg i en skål.
  2. Skala och hacka löken samt tillsätt den.
  3. Blanda i yoghurt, citronsaft, salt och mynta.
  4. Nu är tomatsalladen klar att servera. Du kan också låta den stå i kylen och få mer smak tills servering.

Serveringsförslag

En kall sallad med matyoghurt som är god till meze, grillat eller stark mat som ex. indiskt.

Tips

Du kan ta valfri matyoghurt.

E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 54 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-07-26