Tomatsallad med matyoghurt

Introduktion och förberedelse

Tomatsallad med matyoghurt, citron och mynta.

En kall sallad med matyoghurt som är god till meze, grillat eller stark mat som ex. indiskt.

En variant på Raita som vanligtvis laga med gurka fast med tärnad tomat - en tomatraita.

Du kan ta valfri matyoghurt.

4 portioner tomatsallad med yoghurt

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 4 tomater
  • 0,5 rödlök
  • 1 dl matyoghurt
  • 2 msk citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1 tsk mynta

Tillagning

  1. Skölja och tärna tomaterna samt lägg i en skål.
  2. Skala och hacka löken samt tillsätt den.
  3. Blanda i yoghurt, citronsaft, salt och mynta.
  4. Nu är tomatsalladen klar att servera. Du kan också låta den stå i kylen och få mer smak tills servering.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 54 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-09-07