Tomatsallad med matyoghurt

Introduktion och förberedelse

Tomatsallad med matyoghurt, citron och mynta.

En variant på Raita som vanligtvis lagas med gurka fast med tärnad tomat - en tomatraita.

Serveringsförslag

En kall sallad med matyoghurt som är god till meze, grillat eller stark mat som ex. indiskt.

Tips

Du kan ta valfri matyoghurt.

4 portioner tomatsallad med yoghurt

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 4 tomater
  • 0,5 rödlök
  • 1 dl matyoghurt
  • 2 msk citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1 tsk mynta

Tillagning

  1. Skölja och tärna tomaterna samt lägg i en skål.
  2. Skala och hacka löken samt tillsätt den.
  3. Blanda i yoghurt, citronsaft, salt och mynta.
  4. Nu är tomatsalladen klar att servera. Du kan också låta den stå i kylen och få mer smak tills servering.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 54 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-07-26