Tomatsallad med yoghurt

Introduktion och förberedelse

Tomatsallad med yoghurt, citron och mynta.

En kall sallad med matyoghurt som är god till meze, grillat eller stark mat som ex. indiskt.

En variant på Raita som vanligtvis laga med gurka fast med tärnad tomat - en tomatraita.

4 portioner tomatsallad med yoghurt

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 4 tomater
  • 0,5 rödlök
  • 1 dl matyoghurt
  • 2 msk citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1 tsk mynta

Tillagning

  1. Skölja och tärna tomaterna samt lägg i en skål.
  2. Skala och hacka löken samt tillsätt den.
  3. Blanda i yoghurt, citronsaft, salt och mynta.
  4. Nu är tomatsalladen klar att servera. Du kan också låta den stå i kylen och få mer smak tills servering.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 54 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.