Stuvning med krabba

Krabbstuvning passar till att toppa omelett eller crepes. Du kan stuva krabba från burk eller krabbkött från kokt hel krabba.

Späder du stuvningen med lite mer grädde så blir det en god pastasås med krabba.

4 portioner stuvning med krabba

  • Förberedelse: 4 min
  • Tillagning: 6 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl vätska som mjölk, grädde eller spad
  • 0,5 tsk salt
  • 4 msk dill
  • 1 burk krabbkött eller 1,5 dl färsk kokt

Tillagning

  1. Fräs mjöl och smör, tillsätt vätska och rör tills stuvningen är slät och koka på medelvärme i 5 minuter. Rör då och då så det inte bränns.
  2. Hacka under tiden dill.
  3. Häll av den ev. vätska som finns från krabban i stuvningen.
  4. Hacka krabbköttet grovt.
  5. Tillsätt krabbkött samt låt koka upp. Tillsätt dill och smaka av krabbstuvningen med salt och peppar.
E-mail
Medel: 3.8 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-06-28

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer